„Hezbollah“ šaltinis: Izraelis smogė pozicijai Libano rytuose

  • Teksto dydis:

Irano remiamos Libano „Hezbollah“ grupuotės šaltinis pranešė, kad Izraelis sekmadienį smogė vienam iš jos pastatų Libano rytuose, netoli Sirijos sienos, išaugus įtampai po to, kai Iranas tiesiogiai užpuolė Izraelį.

„Izraelio smūgis buvo nukreiptas į vietovę (...) netoli Baalbeko, o jo taikinys – „Hezbollah“ priklausantis dviejų aukštų pastatas“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis grupuotėje ir pridūrė, kad aukų nebuvo.

Libano Nacionalinė naujienų agentūra taip pat pranešė, kad „priešo oro smūgis buvo nukreiptas į pastatą“ Nabi Šito kaime ir jį sugriovė.

Anksčiau sekmadienį „Hezbollah“ pareiškė, kad raketomis du kartus apšaudė Izraelio pozicijas aneksuotose Golano aukštumose po to, kai prisijungė prie beprecedentės Irano dronų ir raketų atakos prieš Izraelį.

Irano ataka buvo atsakas į balandžio 1 dieną surengtą, kaip numanoma Izraelio, smūgį, kurio metu buvo sulygintas su žeme Irano diplomatinis pastatas Damaske ir žuvo septyni elitinės Revoliucinės gvardijos nariai, įskaitant du generolus.

Nuo spalio 7 dienos, kai islamistų judėjimas „Hamas“ surengė precedento neturintį pietų Izraelio puolimą ir taip sukėlė karą Gazos Ruože, Irano remiama libaniečių grupuotė „Hezbollah“ beveik kasdien apšaudo žydų valstybės kariuomenę.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, nuo spalio mėnesio, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, per žydų valstybės ir „Hezbollah“ apsikeitimus ugnimi Libane žuvo mažiausiai 363 žmonės, dauguma jų – kovotojai, bet mažiausiai 70 buvo civiliai.

Žydų valstybės kariuomenės teigimu, per šiuos apsikeitimus ugnimi Izraelyje žuvo mažiausiai 10 karių ir aštuoni civiliai.

Dėl karo veiksmų iš pažeidžiamų teritorijų traukiasi gyventojai.


Šiame straipsnyje: HezbollahIzraelisLibanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
jie tai daro ir 1 jav nes svabglobalistai su bidartistu scenoje ir esa jie svabhazaryniai para zydai =0

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Kodėl izraelio vyriausybė provokuoja 3 pasaulinį? Kas juos gins?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių