„Hezbollah“ skelbia surengusi dronų ataką prieš Izraelio bazes, paleidusi dešimtis raketų

  • Teksto dydis:

Irano remiamas Libano judėjimas „Hezbollah“ antradienį pranešė surengęs dronų ataką prieš dvi Izraelio bazes, keršydamas už kovotojo, kurį Izraelis pavadino svarbiu veikėju, nužudymą.

„Hezbollah“ surengė „jungtinę oro ataką, naudodama skirtus suklaidinti priešą ir sprogstamuosius dronus“, kurios taikinys buvo dvi Izraelio bazės į šiaurę nuo Ako, sakoma grupuotės pareiškime ir priduriama, kad tai buvo atsakas į Izraelio drono smūgį, per kurį anksčiau tą pačią dieną Libano pietuose žuvo vienas iš jos narių.

Islamistų judėjimo „Hamas“ sąjungininkė vėlų pirmadienį pareiškė paleidusi dešimtis raketų „Katiuša“ į Izraelio kariuomenės pozicijas žydų valstybės šiaurėje, atsakydama į reidus prieš kaimus Libano pietuose.

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį prieš Izraelį ir sukėlė karą Gazos Ruože, Izraelio kariai ir Irano remiamos „Hezbollah“ kovotojai beveik kasdien apsikeičia ugnimi pasienyje.

Įtampai tarp Izraelio ir Irano pasiekus aukščiausią lygį, Libano šiitų kovotojų grupuotė suintensyvino išpuolius prieš Izraelio karinius objektus kitoje sienos pusėje.

„Hezbollah“ pareiškime sakoma, kad ji dešimtimis raketų „Katiuša“ apšaudė 91-osios divizijos 3-iosios pėstininkų brigados štabą Ein Zeitimo bazėje.

Nurodoma, kad tai buvo atsakas į Izraelio karių išpuolius prieš Libano pietuose esančius kaimus ir civilių gyvenamuosius namus, pastaruoju metu – Šrifoje, Adaisėje ir Rab Tlatine.

Oficialioji Libano nacionalinė naujienų agentūra (NNA) pranešė, kad pirmadienį Izraelis smogė trims kaimams.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad nustatyta, jog iš Libano į Ein Zeitimo vietovę Izraelio šiaurėje suduoti maždaug 35 smūgiai. Apie sužeistuosius nepranešta.

Pranešime teigiama, kad kariai smogė paleidimo šaltiniams.

Nuo spalio 7 dienos Libane žuvo mažiausiai 376 žmonės, daugiausia „Hezbollah“ kovotojai, taip pat 70 civilių, praneša naujienų agentūra AFP.

Izraelis teigia, kad jo sienos pusėje žuvo 10 karių ir aštuoni civiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Jei žydai nenurimsta tai reikia juos toliau auklet
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių