Lenkai suėmė devynis asmenis dėl įtariamo Maskvos sabotažo sąmokslo – minima ir Lietuva

  • Teksto dydis:

Lenkija suėmė devynis Rusijos šnipų grupuotės narius, susijusius su įtariamais sabotažo sąmokslais, pirmadienį pranešė lenkų premjeras Donaldas Tuskas, tarp šalių, į kuriuos galbūt nusitaikė sabotažininkai, paminėdamas ir Lietuvą.

„Šiuo metu turime devynis sulaikytus ir kaltinamus įtariamuosius, kurie Rusijos [žvalgybos] tarnybų vardu buvo tiesiogiai įtraukti į sabotažo veiksmus Lenkijoje“, – sakė D. Tuskas privačiam transliuotojui TVN24.

„Tai Ukrainos, Baltarusijos ir Lenkijos piliečiai“, – teigė D. Tuskas ir leido suprasti, kad kai kurie iš jų galėjo būti užverbuoti iš nusikalstamo pasaulio.

Anot D. Tusko, sulaikytieji kaltinami „sumušimais, padegimais ir pasikėsinimais padegti“. Taip pat jis sakė, kad šie Rusijos sąmokslai susiję ne tik su Lenkija, bet ir su Lietuva, Latvija ir, galbūt, Švedija.

Rusijos tarnybų vardu buvo tiesiogiai įtraukti į sabotažo veiksmus Lenkijoje.

Jis teigė, kad atliekamas tarptautinis tyrimas.

Tarp pavyzdžių D. Tuskas paminėjo bandymus padegti dažų gamyklą Vroclave, Vakarų Lenkijoje, ir švediškos baldų bei namų apyvokos prekių mažmenininkės „Ikea“ centrą Vilniuje.

Jis sakė, kad artimiausiomis dienomis visuomenė bus plačiau informuota šiuo klausimu.

Anksčiau šį mėnesį D. Tuskas paskelbė apie Lenkijos žvalgybos tarnybų stiprinimą, atsižvelgiant į destabilizuojančią Maskvos veiklą, ir pranešė, kad Lenkija skirs dar 100 mln. zlotų (23,51 mln. eurų) civilinėms ir karinėms kontržvalgybos tarnyboms.

Jis taip pat nurodė, kad Varšuva „dėl mūsų tarnybų ir sąjungininkų budrumo“ užkirto kelią keliems sabotažo aktams.

Pastarosiomis savaitėmis Varšuva paskelbė suėmusi vyrą, įtariamą padėjus Rusijos žvalgybai rengti galimą išpuolį prieš Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, taip pat baltarusį, įtariamą rėmus kovą Vilniuje įvykdytą išpuolį prieš Leonidą Volkovą, artimą mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno draugą ir sąjungininką.

Varšuva taip pat suėmė du lenkus, kurie buvo atsakingi už šį išpuolį.

Nuo karo Ukrainoje pradžios 2022 metų vasarį Varšuva besąlygiškai remia šią kaimynę šalį ir yra pagrindinė Vakarų ginklų tiekimo tranzito šalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>> Taigi ir Tokie - jus esate Kvaišos ir proto ubagai

>> Taigi  ir  Tokie - jus esate Kvaišos ir proto ubagai portretas
`

Rūtenis

Rūtenis portretas
Mano nuomone, tai Lietuvos valdžios instancijų priimami sprendimai daug labiau kenkia pačiai valstybei, nei sudėjus krūvon visus įvardijamus svetimų valstybių šnipus, diversantus ir provokatorius.

Taigi

Taigi portretas
Nekenktų ir daugiau suimti kacapų bei bulbašų atsibeldusių į Lenkiją - būtų šiokia tokia profilaktika.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių