Nuo plataus masto karo pradžios Ukrainoje žuvo 91 gelbėtojas, dar 351 buvo sužeistas

Nuo 2022 metų vasario 24 dienos Ukrainoje buvo sužeistas 351 Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos (VNST)  darbuotojas.

Tai pirmadienį per televizijos maratoną pranešė VNST atstovas spaudai Oleksandras Chorunžijus, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Nuo plataus masto invazijos pradžios per apšaudymus atlikdami pareigas žuvo 91 VNST darbuotojas, dar 351 buvo sužeistas. Ir čia omenyje turimi ne tik gelbėtojai, kurie likviduoja rusų smūgių padarinius, šalina griuvėsius ir pan., bet ir mūsų pirotechnikai“, – sakė jis.

Atsakydamas į klausimą apie VNST darbuotojų darbo užmokestį, O. Chorunžijus informavo, jog jei gelbėtojai dirba deokupuotose teritorijose ar teritorijose, kurios ribojasi su karo veiksmų rajonais, tai jiems papildomai mokama iki 30 tūkst. grivinų (apie 713 eurų).

O jei jie tam tikras funkcijas atlieka tiesiog priešakinėse linijose, pavyzdžiui, evakuoja žmones ir pan., tai išmoka gali siekti 100 tūkst. grivinų, priklausomai nuo to, kur jie atlieka savo pareigas, sakė pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad gelbėtojų žūties atveju valstybė skiria išmokas jų šeimoms.

Pasak O. Chorunžijaus, gelbėtojams taip pat skiriamas sanatorinis-kurortinis gydymas, psichologinė reabilitacija ir kt.

„Psichologinė reabilitacija yra privaloma, kai gelbėtojai dirba ekstremaliomis sąlygomis, susijusiomis su žmonių mirtimi. Mes atidžiai stebime šiuos procesus“, - patikino pareigūnas.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGelbėtojaigelbėtojų žūtys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių