Pamatykite, kas po gaisro liko iš istorinio Kopenhagos pastato

  • Teksto dydis:

Danijos sostinės ugniagesiai dvi dienas gesino istorinį Kopenhagos pastatą – XVII amžiuje statytą buvusią vertybinių popierių biržą. Danams šis objektas buvo ikona.

Ugniagesiams pavyko išsaugoti dalį pastato, kitose pastato vietose padėtis niūri – beveik viskas virto nuodėguliais.

„Visame pastate atlikome tokius veiksmus, kurie leistų bent iš dalies sustabdyti ugnies ir dūmų plitimą pastate ir apsaugoti statinio dalį. Pjovėme grandininiais pjūklais, ardėme, daužėme, kad tik sustabdytume liepsnos plitimą“, – operacijos detalėmis dalinosi ugniagesių vadas Tim Ole Simonsen.

Tai vienas seniausių Danijos sostinės pastatų. 400-ųjjų metinių proga jis buvo atnaujinamas.

LNK stop kadras

„Tai tragedija, nes ikoninės miesto tarybos salės nebėra. Džiugina gelbėjimo tarnybų pastangos. Pavyko išgelbėti beveik pusę senosios biržos ir tai geriau nei tikėjomės. Vis dar esu nepaprastai nusivylęs ir liūdnas, dabar tiesiog norisi verkti“, – atviravo biržos direktorius Dansk Ervhverv.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Nuo XVII amžiaus iki naujausių laikų pastate buvo sukaupta didžiulė meno kolekcija. Didelė jos dalis turi neįkainojamą vertę Danijos istorijai. Vis dar nėra tiksliai žinoma, kurie darbai išliko, o išgelbėti darbai nugabenti į Nacionalinio muziejaus sandėlį.

Laimei, padedant eiliniams danams, pavyko išnešti milžinišką XIX a. danų ir norvegų dailininko Pederio Severino Krojerio paveikslą pavadinimu „Iš Kopenhagos vertybinių popierių biržos“.

LNK stop kadras

„Mūsų darbuotojai apsaugojo ir supakavo kelis šimtus meno kūrinių, dėl didelės vertės jie buvo atvežti į Nacionalinio muziejaus sandėlį. Darbus vežė trimis dideliais sunkvežimiais, kuriuos lydėjo policija. Šiuo metu mūsų žmonės vertina žalą, o daiktai vis dar išvežami iš pastato“, – aiškino Nacionalinio muziejaus saugyklų skyriaus vadovė Camilla Jul Bastholm.

Teisėsauga tikina, kad gaisro priežasčiai nustatyti prireiks net kelių mėnesių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
satanystu darbas kaip visur viska naikyna svetymu pridurku rankomis kuriems po......i ka daryt ir uz betkokius pinigus dargi is neapikantos viskam kas grazu nes patys gime patvory ir tai neju kalte p=0

Jaunalietuviai

Jaunalietuviai portretas
Kada iš ES, įskaitant Lietuvą, bus išvaryti visi "pabėgėliai"? Tai "žalieji žmogeliukai" keliantys teroristinius aktus kremliaus nurodymu.

o kas liko iš po gaisro - MEDININKŲ muitinėje,

o kas liko iš po gaisro - MEDININKŲ muitinėje, portretas
KONSERVŲ žiniasklaida t y l i
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių