Pareigūnai: teroro akto Maskvoje aukų skaičius padidėjo iki 143

  • Teksto dydis:

Žuvusių per teroro aktą Pamaskvės koncertų salėje žmonių skaičius padidėjo iki 143, trečiadienį pranešė Rusijos valdžios institucijos.

Praėjus penkioms dienoms po penktadienį įvykdyto išpuolio, kuris yra daugiausiai aukų pareikalavęs „Islamo valstybės“ (IS) išpuolis Europos teritorijoje ir didžiausias Rusijoje per pastaruosius du dešimtmečius, Rusijos civilinės gynybos ir nepaprastųjų situacijų ministerija paskelbė žuvusiųjų pavardes.

Trečiadienio popietę ligoninėje vis dar buvo 80 per išpuolį sužeistų žmonių, įskaitant šešis vaikus, naujienų agentūrai TASS sakė sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraška.

Vienas medicinos srities šaltinis TASS nurodė, kad 205 žmonėms buvo suteikta ambulatorinė pagalba.

Rusijos vicepremjerė Tatjana Golikova antradienį žurnalistams teigė, kad daugelis šoko ištiktų žmonių iš pradžių negrįžo į ligoninę gydytis.

Penktadienį netoli Maskvos esančioje koncertų salėje „Crocus City Hall“ užpuolikai atidengė ugnį ir vėliau padegė pastatą.

Suimti keturi įtariami atakos vykdytojai, kurie, Rusijos valstybinės žiniasklaidos duomenimis, visi yra iš Tadžikistano, ir keli įtariami bendrininkai.

Atsakomybę dėl išpuolio greitai prisiėmė džihadistų grupuotė IS, bet Maskva nesiliauja kartojusi savo pirminės versijos, kad išpuolis susijęs su Ukraina.

Kyjivas kategoriškai atmeta bet kokias sąsajas.

Rusija jau kelerius metus yra IS taikinys dėl savo vaidmens malšinant neramumus regionuose, kuriuose gyventojų daugumą sudaro musulmonai, taip pat dėl paramos Sirijos vyriausybei šioje šalyje vykstančiame pilietiniame kare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alex

Alex  portretas
Nei kiek negaila nei vieno ten ju, sypsena sukele tokie ivykiai man

chutin puilo

chutin puilo portretas
kremliaus operacija nuo pradžių iki galo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių