Rusijoje pratrūko užtvanka: evakuota daugiau kaip 4 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Rusija šeštadienį pranešė, kad netoli sienos su Kazachstanu esančioje Orenburgo srityje dėl potvynio, kilusio pratrūkus užtvankai, evakuota daugiau kaip 4 tūkst. žmonių.

Orsko mieste, netoli sienos su Kazachstanu, trūkus užtvankai, gelbėjimo tarnybos dirbo visą naktį.

Orenburgo gubernatoriaus spaudos tarnyba pranešė, kad 4 tūkst. 208 žmonės, įskaitant 1 tūkst. 19 vaikų, buvo evakuoti, o daugiau kaip 2,5 tūkst. namų nukentėjo nuo potvynio, kilusio penktadienį po liūčių pratrūkus užtvankai.

Reaguodama į 2014 metais pastatytos užtvankos trūkimą, Rusija pradėjo baudžiamąją bylą dėl aplaidumo ir statybos saugos taisyklių pažeidimo.

Valdžios institucijos teigė, kad padėtis sudėtinga visame regione, ir įspėjo apie pavojingą vandens lygį Uralo upėje pagrindiniame Orenburgo mieste.

Gubernatorius Denisas Pasleris nurodė, kad potvynis pasiekė aukščiausią tašką, ir sakė, kad padėtis ypač sudėtinga Orske.

Rusijos gelbėjimo tarnybos paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, kaip gelbėtojai valtimis keliauja per kaimus.

Kazachstano prezidentas Kassymas-Jomartas Tokayevas (Kasymas Žomartas Tokajevas) teigė, kad potvyniai buvo viena didžiausių stichinių nelaimių Kazachstane per pastaruosius 80 metų.

Jis paragino Vidurio Azijos šalies valdžios institucijas būti pasirengusias padėti nukentėjusiems.

Pavasario pradžioje nuo potvynių nukentėjo keli regionai Urale ir Vakarų Sibire.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mes linkime Taikos ir ramybės visoms Tautoms.

Mes linkime Taikos ir ramybės visoms Tautoms. portretas
Kaip Jums ponai taip ilgai nedaeina.Juk Rusija šią kompliktinią situaciją sprendė su ukrais,bet pasirodo,kad jau reikia kariauti ne tik su ukrais ,bet ir su pasauliniu amerikansku - zydišku fašizmu.Kažkaip amerikamams ilgai nedaeina---juk p.Putinas dar 2014 m.pasakė,kad apie mūsų sienas nebus nei svetimos ginkluotės ,nei svetimos kariuomemės.Atsibastė bigenai ir tikisi ,kad įsikurs netgi svetimam žemyne.

Raketa

Raketa portretas
Tai tik pradžia...

Taigi

Taigi portretas
kodėl kremliaus šaika tokia puskvailė, net ruošėsi nugalėti Ukrainą per 3 dienas?...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių