Ukraina: padėtis rytuose smarkiai pablogėjo

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis šeštadienį pareiškė, kad padėtis rytiniame fronte pastarosiomis dienomis smarkiai pablogėjo.

O. Syrskis pažymėjo, kad rusai taip pat turi pranašesnių ginklų.

Jis kalbėjo apie „smarkų priešo puolimo suintensyvėjimą po Rusijos prezidento rinkimų“ kovo viduryje ir pridūrė, kad priimami sprendimai dėl galimybės „sustiprinti problemiškiausias gynybos sritis elektronine karyba ir oro gynyba“.

„Pasitelkdamas šarvuočių remiamas šturmo grupes, priešas aktyviai atakuoja mūsų pozicijas Lymano ir Bachmuto sektoriuose. Pokrovsko sektoriuje jie bando pralaužti mūsų gynybą, tam pasitelkdami dešimtis tankų ir šarvuočių“, – tvirtino O. Syrskis.

Jis sakė, kad Rusija „stiprina savo pastangas dislokuodama naujus šarvuočių dalinius, kurie periodiškai pasiekia taktinių laimėjimų“.

„Vėl iškilo klausimas dėl techninio pranašumo prieš priešą įgijimo pažangių ginklų srityje. Tik tai leis mums nugalėti didesnį priešą ir sukurti sąlygas strateginės iniciatyvos perėmimui“, – dėstė ginkluotųjų pajėgų vadas.

„Antra rimta problema – pagerinti karinio personalo, ypač pėstininkų dalinių, rengimo kokybę, kad jie galėtų išnaudoti visus karinės technikos ir Vakarų ginklų pajėgumus“, – teigė O. Syrskis.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras Ukrainojerytinis frontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių