Vengrai prigesino europines „Žalgirio“ viltis

„Kai taip klystama gynyboje, sudėtinga kalbėti apie teigiamą rezultatą“, - atsiduso Vladimiras Čeburinas. Kazacho diriguojamas Vilniaus „Žalgiris“ 0:4 pralaimėjo UEFA Konferencijų lygos atrankos turnyro paskutinio etapo mačą su Budapešto „Ferencvaroš“ komanda.

Pirmasis etapo mūšis turėjo tapti gera įžanga pakeliui į Konferencijų lygos grupių etapą. Vis dėlto Vengrijos čempionai įrodė, jog ne veltui yra Europos taurių turnyrų senbuvis, ne kartą žaidęs ir aukštesnio rango varžybų grupėse.

„Žalgirio“ starto sudėtyje įvyko trys pasikeitimai lyginant su paskutinėmis rungtynėmis Švedijoje. Nuo pradžių žaidė Petaras Mamičius, Liviu Antalis ir Marko Miličkovičius. Tačiau pagrindinė permaina buvo tai, kad dėl diskvalifikacijos komandai negalėjo padėti rezultatyviausias komandos žaidėjas Mathiasas Oyewusi.

Žalgiriečiai mačą pradėjo užtikrintai - 11 min. iš toli smūgiavo J. Kendyšas, kamuolį sugavo vartininkas. 15 min. po A. Novikovo smūgio vartininkas atmušė kamuolį prieš pat P. Golubicką, o pakartotinis M. Miličkovičiaus smūgis buvo netikslus

Rungtynių eigą aukštyn kojomis apvertė 18 min. kritęs pirmasis rungtynių įvartis. N. Hnidas netiksliai perdavė kamuolį prie savo vartų, o jį perėmęs A. Traore idealiu smūgiu iš 25 metrų pasiuntė kamuolį į viršutinį kampą.

42 min. po P. Mamičiaus perdavimo iš krašto L. Antalis vos nepasiekė kamuolio prie artimojo virpsto ir vartininkas atmušė kamuolį.

Pirmojo kėlinio pabaigoje pavojingai iš 20 metrų smūgiavo D. Sigeris, kamuolys skriejo šalia vartų.

Po pertraukos 62 min. M. Paveličius prarado kamuolį aikštės viduryje ir bandydamas sustabdyti varžovą nugriovė N. Gorobsovas. Už paskutinės vilties pražangą jam buvo skirta raudona kortelė, o baudinį realizavo B. Varga.

78 min. po J. Kendyšo smūgio galva kamuolį sugavo vartininkas.

84 min. po tikslios T. Ngueno ir A. Traore kombinacijos pastarasis baudos aikštelėje tiksliu smūgiu pelnė ketvirtą įvartį.

Atsakomosios komandų rungtynės vyks po savaitės Budapešte.

"Rungtynes pradėjome gana užtikrintai, sumanymai pavyko neblogai. Turėjome neblogų momentų. Tačiau vėliau mūsų klaida leido varžovui pasižymėti. Klystama ir aukščiausiame lygyje. Anglijoje, Vokietijoje… Ne viską įvertiname, nors sakoma kad biudžetai aikštėje nežaidžia, tačiau tokiu atveju ir nereiktų sakyti kad gėdinga. Šiandien tokia jau diena, tiek daug klaidų… Kad nebūtum pagalvojęs“, - pripažino V. Čeburinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chmmm

Chmmm portretas
O kas jo šiemet nenubaudė- visi, ne komanda, o gėda. Atsiprašau, Pabradės “Sankaba” ir Gargždų “Lenciūgas” dar nenubaudė, bet greit, matau, nubaus

na

na portretas
lietuvos komandos prisiperka kazkokiu penktarusiu zaideju ir tikisi kazka laimeti ewrpoje.ziauru kaip zlugdomas lietuvos futbolas.greit ir krepsiniui bus hana,kiek komandose losia ne lietuviu.todel visos jaunimo komandos atrodo kaip luzeriai.o ir vyru bus gal kokia 8-10.

Nykiai

Nykiai portretas
Gerai, kad per TV nerodė,......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių