Boksininkas E. Stanionis – apie lengvą pergalę ir apie tai, kas slegia

Vienas geriausių Lietuvos boksininkų Eimantas Stanionis praėjusį savaitgalį pratęsė pergalių seriją profesionalų ringe.

25-erių metų lietuvis Redinge (JAV) jau antrąją minutę nokautavo 28-erių metų amerikietį Evincii Dixoną. Lietuvos sportininkas naujienų agentūrai ELTA prisipažino, kad nenorėjo kautis su tokiu silpnu varžovu, o dabartinė situacija su kovomis jį neramina.

E. Stanioniui tai buvo devinta pergalė iš tiek pat galimų. Šešios iš jų pasiektos nokautais. Nepaisant to, lietuviui nepavyksta susilaukti aukšto lygio turnyrų organizatorių bei rėmėjų dėmesio.

„Nesitikėjau nokautuoti varžovo pirmajame raunde. Galvojau apie pergalę 3-4 raunde. Priešininkas nebuvo aukšto lygio, bet beveik visi jo pralaimėjimai patirti prieš vien tik laiminčius kovotojus, todėl jis turėjo patirties su gero lygio sportininkais. Žinojau, kad jis ginasi neblogai, todėl negalėjau leisti kautis neprotingai. Tuo pačiu nenorėjau susitraumuoti, viską apgalvojau ir padariau tai, ką reikia. Nokautas buvo net ne nuo paskutinio smūgio, o nuo priešpaskutinio, kai pataikiau jam į kepenis. Jis sustingo ir tapo aišku, kas laimės. Pakeičiau smūgį tada į kitą šoną ir kova baigėsi“, – apie kovą pasakojo E. Stanionis.

Savo būsimą varžovą E. Stanionis sužinojo tik likus keletai dienų iki kovos. Lietuvis prisipažino, kad ta nežinomybė iš tiesų erzina.

„Labai sunku. Turėjau kovoti su vienu, vėliau su kitu, kas keturias dienas varžovai keitėsi. Bet jau likus dviem savaitėms buvo pasakyta, kad kovosiu su E. Dixonu, jei neatsiras kažkas kitas“, – pridūrė E. Stanionis.

Treniruojuosi Teksase, bet, jei atvirai, tai aplinka mane tikrai slegia. Nėra lengva vienam būti ištisus mėnesius.

Vis dėlto E. Stanionis Eltai prisipažino, kad šios kovos jis nenorėjo. Jo tikslas yra kautis su aukšto lygio profesionalais ir kilti reitingų lentelėse.

„Gaila, bet aš neturiu galimybės pasirinkti varžovą. Kai man pasakė, kad kovosiu su Dixonu, prašiau, kad kovos nebūtų, galbūt turėčiau kitą kovą vėliau, bet su stipresniu varžovu. Labai nenorėjau tokios kovos ir buvau labai piktas, bet mano vadybininkas sakė, kad aš ilgą laiką neturėjau kovos ir tai reikalinga ringo ir emocijų pajutimui prieš didesnę, 10 raundų, kovą, kuri planuojama gruodžio mėnesį“, – kalbėjo E. Stanionis.

Iš tiesų, E. Stanionis be oficialių kovų buvo beveik aštuonis mėnesius. Jis prisipažįsta, kad situacija profesionaliame bokse nėra lengva ir patekti į elitą tokioje didžiulėje rinkoje boksininkui iš Lietuvos nėra lengva.

„Treniruojuosi Teksase, bet, jei atvirai, tai aplinka mane tikrai slegia. Nėra lengva vienam būti ištisus mėnesius. Yra problemų su treniruočių partneriais ir pačiomis treniruotėmis, bet po gruodžio mėnesio kovos viskas pasikeis, nes turiu daryti sprendimus, kurie mane tenkintų“, – pasakojo E. Stanionis.

Lietuvos boksininkas teigia, kad artimiausia kova bus gruodžio 14 arba 21 dieną.

„Visada kovodavau su 10 uncijų pirštinėmis, nes kaudavausi sutartoje svorio kategorijoje – 149-150 svarų (apie 68 kg), bet atėjo laikas, kai kovosiu kategorijoje iki 147 svarų (apie 66,68 kg) ir su 8 uncijų pirštinėmis“, – pabrėžė E. Stanionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Frazier

Frazier portretas
Mačiau ,kaip Pekine ,jį nuteisėjavo, nežiūrin to , laikėsi labai santūriai. Sėkmės, Eimantai, tavo didžiosios pergalės ,dar priekyje!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių