Istorinis Lietuvos paplūdimio tinklininkių pasirodymas Brazilijoje – iškovota bronza

Lietuvos paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė žengė didelį žingsnį siekiant savo svajonės – kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Jos Recifėje (Brazilijoje) surengtame „Beach Pro Tour Challenge“ serijos turnyre iškovojo bronzos medalius ir solidžiai pasipildė olimpinės atrankos reitingo taškų kraitį.

Lietuvės pirmą sykį tapo tokio lygio turnyro prizininkėmis. Praėjusiame sezone jos dusyk užėmė ketvirtąsias vietas. Bronzą tokio lygio turnyre praėjusių metų pabaigoje iškovojo stipriausia Lietuvos vyrų pora – Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas. Jie šiose varžybose Brazilijoje liko devinti.

M. Paulikienei ir A. Raupelytei nedaug trūko, kad būtų prasibrovusios ir į turnyro Brazilijoje finalą.

Pusfinalyje mūsiškės žaidė su dukart Europos čempionėmis latvėmis Tina Graudina ir Anastasija Samoilova. Kovingai nusiteikusios lietuvės demonstravo puikią formą ir sugebėjo laimėti pirmą setą 21:18. Visgi vėliau latvės išnaudojo tokio lygio varžybų patirtį ir galiausiai šventė pergalę po 49 min. trukusios kovos 2-1 (18:21, 21:15, 15:9).

Vėliau T. Graudina ir A. Samoilova tapo šio turnyro čempionėmis.

Tuo tarp M. Paulikienė ir A. Raupelytė stojo į kovą dėl bronzos medalių su pajėgia Vokietijos pora Sandra Ittlinger ir Karla Borger. Nuostabiai trečiajame sete sužaidusios Lietuvos paplūdimio tinklininkės iškovojo pergalę 2-1 (21:14, 17:21, 15:9) bei pelnytai lipo ant prizininkių pakylos.

Po solidaus starto M. Paulikienė ir A. Raupelytė užtikrintai laimėjo pirmą setą, bet antrajame patyrusios vokietės sugebėjo žaidimą išlyginti ir tuo pačiu mačo baigti perkelti į lemiamą setą. Trečiajame sete lietuvės startavo 6:1 ir vėliau sėkmingai kontroliavo susitikimo eigą iki pat pergalingos pabaigos.

Už trečiąją vietą šiame turnyre mūsiškėms atiteko 720 pasaulio reitingo taškų. Olimpiniame reitinge prieš turnyrą Brazilijoje lietuvės buvo 16-os, bet po šio pasirodymo turėtų dar pakilti aukščiau. Į olimpines žaidynes pagal reitingą pateks 17 porų.

Bendrą turnyro Brazilijoje prizų fondą sudarė 150 tūkst. JAV dolerių.

Šią savaitę Brazilijoje startuos dar vienas „Beach Pro Tour Challenge“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras, kuriame taip pat dalyvaus abi minėtos Lietuvos poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vartotojas

Vartotojas portretas
Jei tos merginos turėtų pasirinkimą su triusikais nebutų

praktiškai

praktiškai portretas
atvira erotika, ypač merginos baltomis kelnaitėmis gerai atrodo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių