Lietuvos ledo ritulininkai iškovojo dar vieną pergalę – privertė pasiduoti Nyderlandus

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pratęsė pergalių seriją „2024 IIHF Pasaulio ledo ritulio čempionato I Diviziono, B grupės turnyre.

Trečiose pirmenybių „Twinsbet“ arenoje rungtynėse lietuviams teko kautis iki pat rungtynių finišo. Dvikovą su Nyderlandais Lietuvos rinktinė laimėjo 3:2.

Pirmajame kėlinyje Lietuvos rinktinė turėjo žaidybinį pranašumą, bet jo paversti įvarčiais nepavyko. Negana to, dėl traumos Lietuvos rinktinė prarado Povilą Verenį, kuris buvo išgabentas į ligoninę. Jo pasirodymas šiame čempionate – jau baigtas.

Kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinė gavo dvi baudos minutes, kurias oponentai pavertė įvarčiu antrojo kėlinio pradžioje. Į rinktinės debiutanto Fausto Nausėdos vartus ritulį pasiuntė Jay‘us Huismanas (20:59, rez. perd. Jonne de Bonthas, Wouteris Sarsas).

Ilgai laukti Lietuvos rinktinės atsako nereikėjo. Markas Kaleinikovas iššovė tiksliai į oponentų vartus išlygindamas rezultatą (23:01, rez. perd. Edgaras Protčenko, Nerijus Ališauskas).

Kėlinio pabaigoje krito dar vienas įvartis į Nyderlandų vartus. Nerijus Ališauskas metimu iš toli išvedė lietuvius į priekį (35:31, rez. perd. Emilijus Krakauskas, Ugnius Čižas).

Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinės persvarą padidino Ugnius Čižas, kuris ritulį į vartus siuntė po Marko Kaleinikovo metimo (48:20, rez. perd. Paulius Gintautas, M. Kaleinikovas).

Visgi išvengti sunkaus rungtynių finišo lietuviams nepavyko. Įvartį pelnęs Lennartas Vosmeris (53:26) atgaivino intrigą. Nors oponentai dar keitė vartininką šeštu aikštės žaidėju, jiems pasižymėti nebepavyko ir Lietuvos rinktinė iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.

Pergalė lietuviams garantavo bronzos medalius ir jie su Ukraina išlieka vieninteliais, dar nepraradusiais taškų.

Rytoj turnyre – dvikova su Kinija. Kova „Twinsbet“ arenoje startuos 19:30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Tai ar iškovojo pergalę, ar Nyderlandai pasidavė? Gal pavargo šlepsėti per balas aikštėje ir pasidavė? Nemoka vandensvydžio žaist?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių