Pasaulio ralio čempionato metraštyje – naujas S. Ogier įrašas

  • Teksto dydis:

Pasaulio ralio čempionato (WRC) penktas etapas Portugalijoje pažymėtas prancūzo Sebastieno Ogier rekordu.

40-metis S. Ogier šeštą kartą per savo karjerą laimėjo Portugalijos ralį. Ankstesnis rekordas (penkios pergalės) priklausė 1978-ųjų pasaulio čempionui suomiui Markkui Allenui.

Šįkart S. Ogier su šturmanu Vincentu Landais (ekipažo automobilis „Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid“) aplenkė estus Ottą Tanaką ir Martiną Jarveoją („Hyundai i20 N Rally1 Hybrid“) ir belgus Thierry Neuville’į ir Martijną Wydaeghe („Hyundai i20 N Rally1 Hybrid“).

„M. Allenas – legenda. Tai, kad pagerinau jo pergalių rekordą, man – labai reikšmingas pasiekimas“, – sakė aštuoniskart pasaulio ralio čempionas S. Ogier.

rallysportmag.com nuotr.

Bendroje šio sezono įskaitoje kol kas pirmauja Th. Neuville’is ir M. Wydaeghe (110 taškų). Toliau rikiuojasi Elfynas Ewansas ir Scotas Martinas (Didžioji Britanija, 86 tšk.), O. Tanakas ir M. Jarveoja (79 tšk.), Adrienas Fourmaux ir Alexandre Coria (Prancūzija, 71 tšk.), S. Ogier ir V. Landais (70 tšk.).

Pasaulio čempionato įskaitos taškų po varžybų Monake, Švedijoje, Kenijoje, Kroatijoje ir Portugalijoje yra iškovoję 23 ekipažai, tarp jų – lenkai Kajetanas Kajetanowiczius ir Maciejus Szczepaniakas (3 tšk., 18 vieta).

Šešto etapo lenktynės numatytos gegužės 31–birželio 2 d. Italijoje, septinto – birželio 27–30 d. Lenkijoje, aštunto – liepos 18–21 d. Latvijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių