Ringo džentelmeną pagerbs legendinėje Sporto halėje

Kaune vyksiančio Algirdo Šociko bokso turnyro dalyvių gretas apribojo ir viešbučių trūkumas, ir tarptautinės tendencijos šios olimpinės sporto šakos bendruomenėje.

Viešbučiai – pilnutėliai

„Preliminariame sąraše buvo šešiolikos užsienio šalių delegacijos, tačiau šiandien prasidėsiančiose varžybose dalyvaus perpus mažiau svečių komandų – aštuonios“, – sakė A. Šociko turnyrą organizuojančios Kauno bokso federacijos (KBF) prezidentas Rimantas Rutkauskas.

Kovoms legendinės Sporto halės ringe ruošiasi Latvijos, Velso, Lenkijos, Ukrainos, Kazachstano, Armėnijos, Anglijos ir Škotijos boksininkai, taip pat dvylika mūsų šalies sportininkų.

„Mūsų galimybes suvaržė laisvų vietų viešbučiuose stoka, susijusi su kitais šiomis dienomis mieste vyksiančiais renginiais ir išankstinėmis rezervacijomis. Be to, kai kurių šalių bokso federacijos, priklausančios naujai tarptautinei organizacijai – „World Boxing“, tarp jų – Suomijos, Švedijos, atsiėmė savo paraiškas“, – paaiškino R. Rutkauskas.

„World Boxing“ – alternatyva iš Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) šeimos pašalintai Tarptautinei bokso asociacijai (IBA) – buvo įkurta 2023-iaisiais.

Lietuvos bokso federacija (LBF), kaip ir Latvijos, Estijos, Lenkijos, kol kas yra IBA narė. Į „World Boxing“ stovyklą jau persikėlė JAV, Danijos, Islandijos, Nyderlandų, Norvegijos federacijos, taip pat ketinę atvykti į Kauną vokiečiai, čekai.

Tituluoti svečiai

Šiandien startuosiančiame 28-ajame A. Šociko bokso turnyre Lietuvai atstovaus keturi 2023-iųjų nugalėtojai – pasaulio ir Europos čempionė Gabrielė Stonkutė (svorio kategorija iki 75 kg), Andriejus Lavrenovas (iki 63,5 kg), Nedas Gudomskas (iki 67 kg) ir Aleksandras Trofimčiukas (iki 71 kg).

A. Šociko turnyro trofėjų turi karjeras jau baigę ar tebesportuojantys žinomi boksininkai.

Į ringą taip pat žengs Ana Starovoitova (iki 60 kg), Aleksandras Petrovskis (iki 60 kg), Arvydas Dainys (iki 75 kg), Robertas Liorančas (iki 80 kg), Aras Kazakevičius (iki 86 kg), Robertas Jokulys (iki 92 kg), Jonas Jazevičius ir Algirdas Baniulis (abu – per 92 kg).

„Stiprias rinktines subūrė ukrainiečiai, kazachai, lenkai, britai, armėnai“, – vardijo R. Rutkauskas.

Ukrainiečių gretose – 2020 m. olimpinis vicečempionas, 2017 m. pasaulio ir Europos čempionas Oleksandras Chižniakas, 2021 m. pasaulio čempionas Jurijus Zacharijevas.

Anglų komandoje – 2023 m. Europos žaidynių čempionas Deliciousas Orie, jau iškovojęs kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes, lenkų delegacijoje – 2022 m. pasaulio vicečempionė Olivija Toborek.

O. Chižniakas pernai pelnė techniškiausio boksininko prizą.

Istoriniai įrašai

„Kasmet norime atspindėti A. Šociko dvasią, tad stengiamės sukurti ypatingą varžybų atmosferą, – kalbėjo R. Rutkauskas. – Šiemet, kaip ir anksčiau, renginys žiūrovams – nemokamas.“

Ringo džentelmenu vadinto Kauno garbės piliečio A. Šociko turnyro trofėjų yra karjeras jau baigusių ar tebesportuojančių žinomų boksininkų – mėgėjų ir profesionalų – kolekcijose: pergalėmis džiaugėsi mūsiškiai Vidas Bičiulaitis, Ivanas Stapovičius, Daugirdas Šemiotas, Egidijus Kavaliauskas, Evaldas Petrauskas, Eimantas Stanionis, žvaigždės iš užsienio – vokietis Sebastianas Koeberis, uzbekas Rustamas Saidovas, prancūzas Jerome’as Thomas, italai Domenico Valentino ir Roberto Cammarelle, kartvelas Koba Pchakadzė, airis Kennethas Eganas, anglai Neilas Perkinsas, Martinas Wardas, Luke’as Campbellas, Anthony Joshua.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Džentelmenas

Džentelmenas portretas
Jis nemušdavo parkritusio leisdavo atsitiesti kai putinoidai 5 puola ant vieno

ringo džentelmenas

ringo džentelmenas portretas
skamba panašiai kaip tarpuvartės intelektualas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių