D. Motiejūno ir Kinijos klubo išsiskyrimo priežastis – finansai

  • Teksto dydis:

Atskleista priežastis, kodėl Donatas Motiejūnas nutarė nepratęsti sezono Kinijoje ir vietoje to sugrįžti į Lietuvą.

Žurnalistas Zhang Duo pasidalijo Šanchajaus „Sharks“ komandos generalinio direktoriaus mintimis, jog D. Motiejūnas už likusias šio sezono rungtynes paprašė papildomo atlyginimo ir norėjo gauti naują kontraktą kitam sezonui, bet komanda nenorėjo su juo pasirašyti sutarties dar nesibaigus šiam sezonui. Dėl to abi pusės pastarosiomis dienomis išsiskyrė.

Kaip rašo sina.com.cn, D. Motiejūno kontraktas baigėsi gegužės mėnesio pradžioje, tačiau klubas su žaidėju susitarė dėl papildomos mėnesio trukmės sutarties. Visgi dabar kontraktas turėjo būti pratęstas dar kartą, o dėl to abi pusės nesusitarė.

Kinijos lyga priėmė nutarimą, kad pratęsus sezoną klubai su krepšininkais turi sudaryti naujas sutartis, tačiau gali pasiūlyti mažesnį atlyginimą. Atlyginimo sumažinimas, lyginant su sezono metu turėtu uždarbiu, negali būti didesnis nei 50 procentų.

Vakar žurnalistas Emiliano Carchia socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo nuotrauka, kurioje matoma, kaip D. Motiejūnas su savo asmeniniu treneriu Virginijumi Mikalausku ruošiasi skrydžiui iš Kinijos.

Kinijos lygos sezonas bus pratęstas birželio 20 dieną. D. Motiejūnas į Kiniją sugrįžo kovo mėnesio viduryje ir laukė pratęsiamo sezono.

Atnaujintose pirmenybėse dalyvaus visos 20 komandų. Reguliariajame sezone komandoms yra likę sužaisti po 16 rungtynių.

D. Motiejūno atstovaujama Šanchajaus „Sharks“ ekipa su 9 pergalėmis ir 21 pralaimėjimu užima 16-ąją vietą. Dvyliktąją poziciją turnyrinėje lentelėje, garantuojančią vietą atkrintamosiose, užima Fudziano „Sturgeons“ (13-17).

D. Motiejūno šio sezono vidurkiai Kinijos lygoje – 22,8 taško, 15,1 atkovoto kamuolio ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo per 37 žaidimo minutes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių