Įtikinamas revanšas sustiprino pozicijas

Svarbiausia buvo pradėti su didele energija. Tą ir padarėme“, - reta pergale džiaugėsi Mažeikių komandos vairininkas Nikola Vasiljevas. Mažeikių „M Basket-Delamode“ ekipa laimėjo 7-ąjį savo mačą iš 16-os Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Mažeikiškiai savo aikštėje namuose 100:74 pranoko savo tiesioginius konkurentus kovoje dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (5 laimėjimai).

Su naujuoju treneriu Nikola Vasiljevu pergalių bangą pasikinkęs „M Basket-Delamode“ laimėjo trečią "Betsafe- LKL" mačą iš keturių pastarųjų. Mažeikiškiai aplenkė Jonavos „CBet“ (7-10), kuri buvo septintoje turnyro lentelės vietoje ir krito į aštuntąją. Pasvaliečiai žengia devinti.

Kartu mažeikiškiai atsirevanšavo „Pieno žvaigždžių“ ekipai už pralaimėjimą pirmajame rate 88:107.

Į Lietuvą sugrįžęs Tomas Lekūnas smeigė tritaškį ir padėjo "Pieno žvaigždėms" laimėti pirmąjį ketvirtį 18:11. Antrajame skirtumas artėjo prie dviženklės ribos (26:17), bet jos peržengti „Pieno žvaigždėms“ nepavyko. Galiausiai svečiai įgijo dviženklę persvarą (33:23), bet ji labai greitai tirpo – K.Stokesas ir Deontae Hawkinsas rėžė „M Basket-Delamode“ atsilikimą iki trijų taškų – 33:36. Prasidėjus paskutinei antrojo kėlinio minutei M.Paliukėnas rezultatą lygino (36:36), bet pasvaliečiai iki ilgosios pertraukos susigrąžino minimalią persvarą – 38:37.

Mažeikių komanda užtikrintai grįžo po pertraukėlės (42:38) ir Chauncey Collinso dėka perėmė iniciatyvą – 51:43. Pranašumas tapo rekordinis (69:56), o prieš lemiamą ketvirtį šeimininkai jautėsi gana tvirtai – 71:60. M.Arlauskas ir Simas Jarumbauskas bandė išjudinti svečių ekipą spurtui, tačiau to padaryti nepavyko.

„M Basket-Delamode“: Kamau Stokesas 19, Henris Hantonenas 16, Martynas Paliukėnas 13 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Chauncey Collinsas 11, Giedrius Staniulis 9 (7 atk. kam.).

„Pieno žvaigždės“: Brandonas Tabbas 17 (1/8 trit.), Simas Jarumbauskas 10 (10 atk. kam.), Artisas Ate 9, Tomas Lekūnas, Martynas Arlauskas, Deante Johnsonas (11 atk. kam.) – po 8.

„Puolime įvykdėme savo planą, nors ir nesukrito metimai pirmojoje pusėje. Gerai dalinomės kamuoliu, o gynyboje taip pat susitvarkėme, nepaisant jų lyderių pasirodymo“, - kalbėjo Mažeikių komandos vairininkas Nikola Vasiljevas.

„Du kėlinius atsilaikėme, o vėliau pritrūko žaidėjų, kurie galėtų išdraskyti jų gynybą. Padarėme akivaizdžiai per daug klaidų – net 19“, - aiškino „Pieno žvaigždžių“ strategas Aurimas Jasilionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių