Keturios priežastys, kodėl negalima atidėlioti dantų protezavimo

  • Teksto dydis:

Graži ir sveika šypsena yra ne vieno žmogaus siekiamybė – juk būtent tai pirmas dalykas, kurį pastebime žmoguje. Šypsena kelia pasitikėjimą ir lemia geresnį asmeninį bei profesinį gyvenimą. Tačiau dėl blogos dantų priežiūros, genų ar traumų ne visi gali džiaugtis tobula šypsena. Praradus dantį ar kelis rekomenduojama nelaukti – kuo greičiau kreiptis į odontologą ir ieškoti tinkamo sprendimo šypsenai atkurti.

„Kauno Denticijos“ odontologai dalinasi keliomis priežastimis, kodėl dantų protezavimas turėtų būti atliekamas nedelsiant.

1. Dantų netekimas lemia veido išvaizdos pablogėjimą

Netekus danties ima nykti žandikaulis, dėl to veidas pradeda labiau raukšlėtis, „trauktis“. Dantys palaiko skruostų ir lūpų formą. Dantų protezai leidžia susigrąžinti veido bruožus, vėl atkurdami atramines struktūras, todėl po procedūros atrodoma estetiškiau.

2. Vieno ar kelių dantų neturėjimas gali stipriai paveikti mitybą ir valgymo įpročius

Neturint dantų tenka atsisakyti mėgstamo maisto – vien dėl to, kad jį gali būti sunku sukramtyti. Kai trūksta visų dantų, šis trūkumas padidėja dešimt kartų. Tokiu atveju gali tekti valgyti tik skystą maistą, taigi, dažnai ir negauti įvairių vitaminų, maistinių medžiagų. Dantų protezavimas leidžia sugrįžti prie sveikos, įprastos mitybos ir mėgstamų maisto produktų.

3. Dantys turi daug įtakos tam, kaip tariame žodžius ir kalbame

Neturint dantų, ypač priekinių, kai kurių garsų tarimas gali būti sudėtingas ar netgi neįmanomas. Atkūrus dantis, vėl galima kalbėti aiškiai, raiškiai, nešvepluojant. Dantų implantai ir kiti protezai neturi įtakos fonetikai, o pripratę prie jų turėtumėte vėl susigrąžinti galimybę kalbėti aiškiai.

4. Dantų neturėjimas daro didelę įtaką pasitikėjimui savimi

Dantų protezai leidžia vėl plačiai šypsotis, jaustis drąsiai viešumoje. Užuot nuolatos galvoję, ar žmonės nepastebi, jog neturite dantų, galite vėl džiaugtis gyvenimu – tereikia atidžiai atlikto protezavimo.

Ne paslaptis, jog šypsena – įtakingas įrankis. Todėl svarbu neatidėlioti, pasirūpinti, kad dantų protezavimas būtų atliktas nuo dantų praradimo praėjus kuo mažiau laiko.

Turėdami gražią ir sveiką šypseną, jausitės ir atrodysite geriau – teliks svarstyti, kodėl neapsilankėte pas odontologą anksčiau. Tad nedvejokite – registruokitės vizitui pas odontologą ir šypsokitės, mėgaukitės bendravimu ir maistu drąsiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikit

baikit  portretas
viena karta su tais implaitais zalot zandikaulius ,siaubas varztus grezt ,arba sinusus kelt

kitoks

kitoks portretas
Biaurybės odontologai. Šypsosi ir reklamuoja, pati su akiniais nes žvaira.Išvardijo visas priežastis kodėl nedelsiant reikia protezuotis,bet pamiršo pasakyti,kad praradus pasitikėjimą savimi,dovanų gauni impotenciją.

c

c portretas
ten savikaina maza tu detaliu,ten uz darba lupa devynis kailius! vienas pazystamas dantu technikas yra pasakojas gamybos procesa ir medziagu kainas...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių