Lietuvoje patvirtinti septyni nauji koronaviruso atvejai (patikslinta)

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) antradienį pranešė, kad Lietuvoje per parą nustatyti septyni nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius išaugo iki 1727.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, vienas iš septynių naujai per parą nustatytų koronaviruso atvejų patvirtintas ugniagesiui Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.

Apie tai pirmadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Departamentas taip pat informavo, kad koronavirusu užsikrėtė ir Klaipėdos priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje dirbantis ugniagesys, tačiau, NVSC teigimu, jo susirgimas į bendrą statistiką įtrauktas jau savaitgalį.

Koronavirusu vis dar serga 308 žmonės, pasveiko – 1338.

72-uoju mirties nuo koronaviruso atveju įvardintas asmuo mirė dėl kitų priežasčių, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Žmogaus mirties priežastis sietina su onkologinės ligos progresavimu, o COVID-19 liga laikoma gretutine, todėl žmogus laikomas mirusiu dėl kitų priežasčių“, – rašoma antradienio popietę išplatintame ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Ministerijai patikslinus informaciją, antradienio duomenimis, nuo COVID-19 mirė 71 asmuo, dar 10 susirgusiųjų mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio pirmos dienos registruoti devyni įvežtiniai ligos atvejai.

Izoliacijoje šiuo metu laiką leidžia 253 žmonės.

Praėjusią parą ištirti 4387 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras tyrimų skaičius siekia 340 tūkst. 73.

Savivaldybės, kuriose šiuo metu nustatytas didžiausias sergamumas koronaviruso infekcija, dėl ko šią savaitę bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimų: Vilniaus rajono, Lazdijų, Ignalinos, Vilniaus miesto, Šalčininkų, Skuodo, Elektrėnų, Šakių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bb

bb portretas
i diena po vien aiveztini atveji..nuostabu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių