Po žinios apie vaiko mirtį nuo koronaviruso SAM inicijuoja tyrimą

  • Teksto dydis:

Savaitgalį pranešta, kad Lietuvoje registruota pirma vaiko mirtis nuo koronaviruso. Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skubiai pavedė Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai atlikti tyrimą dėl paslaugų kokybės ir atitikimo norminiams aktams. 

Ministerija taip pat tikslinasi aplinkybes, dėl ko galimai užtruko teismo ekspertizės išvados.

SAM apgailestauja, kad viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija galėjo skaudžiai paveikti dėl netekties gedinčius mažamečio artimuosius.

Kaip jau buvo skelbta, apie vaiko mirtį šeštadienį vėlai vakare savo „Facebook“ paskyros įraše patvirtino ir Statistikos departamento Statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus analitikas Jonas Bačelis.

Anot jo, vaikas mirė rugsėjo mėnesį, tačiau tikslią mirties priežastį dar turėjo nustatyti Valstybinė teismo medicinos tarnyba.

„Kitaip tariant, tas vienerių metų amžiaus vaikas mirė ne tik turėdamas teigiamą COVID testą, bet teismo medicinos ekspertizė nustatė, kad jo pagrindinė mirties priežastis buvo COVID“, – rašė J. Bačelis.

Respublikinės Telšių ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Eglė Lysovienė LRT teigė, kad rugpjūčio 31-ąją mama su vaiku kreipėsi į ligoninės priėmimo skyrių dėl laringito. Pasak jos, tuo metu nebuvo informacijos, kad jis galėjo sirgti COVID-19 ir buvo išleistas gydytis namo.

„Atlikti kraujo tyrimai, kuriuose stebėta virusinės infekcijos požymiai. Stacionarinio gydymo tėvai tuo metu atsisakė, vaikas buvo išleistas į namus su rekomendacijomis dėl simptominio gydymo“, – teigė E. Lysovienė.

Gydytoja aiškina, kad neįtarus koronaviruso, paskirtas simptominis gydymas. Kokia buvo vaiko būklė grįžus namo, E. Lysovienė negalėjo komentuoti. Vaikas mirė kitą dieną – rugsėjo 1-ąją.

Iki šiol jauniausio žmogaus mirtis buvo registruota 20–29 metų amžiaus grupėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
O kur dinges Dulkys? tur but gavo nurodyma pasedeti pogridyje ir kaip visada visems viskas nutyls

Tai

Tai portretas
Tai gal ankscisu reikejo tai daryti o ne sendien kaip saukstsi jau po pietu geda

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvoje kas diena 50 gyventoju miršta dar 10 nužudo, 50000 kalėjime
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių