Trukt už vadžių – vėl iš pradžių: naują COVID-19 atvejį į Lietuvą parvežė iš Anglijos

Po beveik mėnesio Panevėžio mieste vėl nustatytas koronaviruso susirgimo atvejis. Naujienų portalo JP žiniomis, tai įvežtinis atvejis. Asmuo šiuo metu yra saviizoliacijoje – gydosi privačiame sektoriuje

Grįžo iš Anglijos

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Panevėžio departamento direktorius Eugenijus Vilčinskas naujienų portalui JP patvirtino, kad panevėžiečiui nustatytas susirgimas COVID-19.

„Koronavirusas nustatytas asmeniui, grįžusiam iš Anglijos per Europą. Atvežtinis atvejis nustatytas birželio 1 dieną. Kadangi asmuo turi nekilnojamojo turto, saviizoliuojasi privačiame sektoriuje. Nustatyta, kad asmuo kontaktavo su 7 asmenimis. Visi jie yra žinomi, tik 2 ar 3 žmonės išvyko atgal į Angliją. Tenka jų ieškoti, kad galėtų atlikti testą“, – aiškino E. Vilčinskas ir sakė, kad asmuo, kuriam nustatytas COVID-19, priklauso rizikos grupei.

Eugenijus Vilčinskas (R. Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.)

Pandemija nesibaigė

Pabandžius pasidžiaugti, kad Aukštaitijos sostinėje senokai buvo nustatytas koronaviruso atvejis, NVSC Panevėžio departamento vadovas E. Vilčinskas prieštaravo:

„Tai nieko nereiškia, nes tolimųjų reisų vairuotojui gegužės mėnesio viduryje buvo nustatytas koronavirusas. Pandemija niekur nedingo ir dar daug kas gali atsitikti.“

Susirgo tolimųjų reisų vairuotojas

Priminsime, kad gegužės 21 d. NVSC Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė, pateikdama epidemiologinę informaciją dėl koronaviruso šalyje, informavo, kad buvo fiksuoti keli įvežtiniai atvejai.

Nustatyta, kad asmuo kontaktavo su 7 asmenimis. Visi jie yra žinomi, tik 2 ar 3 žmonės išvyko atgal į Angliją.

Vienas atvejis užfiksuotas Panevėžio apskrityje – liga diagnozuota tolimųjų reisų vairuotojui. Panevėžio rajono gyventojas gegužės 2 dieną išvyko į Vokietiją, lankėsi Briuselyje.

Pajutęs COVID-19 simptomus pranešė įmonės administracijai gegužės 14 d.

„Jis buvo užregistruotas tyrimui Vokietijoje ir buvo gautas teigiamas atsakymas, apie tai asmuo pats nedelsiant pranešė Panevėžio NVSC departamentui. 17 d. asmuo grįžo į Lietuvą, yra izoliuotas. Su juo susijęs kolega yra gydomas Vokietijos ligoninėje“, – tuomet sakė G. Megelinskienė.

Sergamumas

Priminsime, kad šiandien Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti šeši nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius išaugo iki 1 720.

Koronavirusu vis dar serga 309 žmonės, pasveiko – 1 331.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 71 asmuo, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio pirmos dienos registruoti devyni įvežtiniai ligos atvejai.

Praėjusią parą ištirti 2253 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras tyrimų skaičius siekia 335 tūkst. 686.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Nusiraminkit,kad migrantai,Jums iš UK,parveža,Covid 19.UK ta pati politika kaip ir Lietuvoje.Todėl,gal,net daug geriau dabar gydo Anglijos,ligoninėse,net neblogai visai,bet reiria aplenkti poliklinikas,nes ten tai svaigsta nesąmones.

Vilė

Vilė portretas
Trukt ir vėl....Tu pats afera.Kol tokių galvočių bus, bus ir koronos,nes jie nemoka nei savęs nei kitų saugot.Dievo apsaugoti.Kas yra gripas mes visi žinom.

Tomas

Tomas portretas
Dar atsiranda tokių protinguolių, kurie pliurpia, kad visai viruso Lietuvoj nėra, kad čia propoganda.Būtų mano valia tokius įgrūščiau pas sergančius be jokių apsaugos priemonių ir tegu propaguoja, kad viruso nėra, kad čia melas.Būtų jiems ir baliai ir festivaliai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių