A. Armonaitė su JK įmonių atstovais aptars plėtrą Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje (JK) viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė su didelių šalies įmonių vadovais aptars plėtros galimybes Lietuvoje, pranešė ministerija.

„Jungtinė Karalystė praėjusiais metais tapo 12-ta Lietuvos prekybos partnere, tad ir toliau stipriname šalių bendradarbiavimą eksporto ir inovacijų srityse, taip pat prioritetu laikome tiesioginių užsienio investicijų iš šios šalies pritraukimą. Lietuvoje jau veikia britų verslo milžinai – „Euromonitor International“ ir „Intersurgical“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Vizito metu ministrė susitiks įmonių „BlackRock“, „The Bank of London“, „Thredd“, „Builder.ai“, „Revolut“ bei duomenų mokslo ir dirbtinio intelekto inovacijų centro „Bayes“ vadovybe, taip pat su JK pramonės ir ekonominio saugumo ministru Alanu Maku, Londono miesto korporacijos atstovais ir lietuvių bendruomene.

Prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir JK pernai siekė 2,34 mlrd. eurų: eksportas – 1,5 mlrd. eurų, importas – 846 mln. eurų. Taip pat JK tapo penktąja atvykstamojo turizmo rinka – pernai Lietuvoje lankėsi 74 tūkst. turistų iš JK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Armonautai

Armonautai portretas
Plecia veikla

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
O tai ka p e d i k a i jau nerūpi, reiškia tie p e d i k a i dar ilgai negalės žanytis

viskas

viskas portretas
sustoja ir baigias tik aptarime ,kas nori lyst i nesaugia teritorija ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių