Ekstremalių sveikatai situacijų centras priims įmonių paramą medikamentais

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių sveikatai situacijų centras priims juridinių asmenų teikiamą paramą vaistiniais preparatais.

Tai numatyta antradienį pasirašytame valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendime.

Jame nurodyta iš viso 119 pozicijų įvairių vaistinių preparatų bei tai, kokio stiprumo bei kokia forma – milteliais, tabletėmis ir pan. – šie preparatai priimami.

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, jog sudarant sąrašą atsižvelgta į vaistų, reikalingų COVID-19 ligai gydyti, poreikį gydymo įstaigose.

Šiame sąraše be kitų vaistų minimi ir oseltamiviras, lopinaviras, ritonaviras ir hidroksichlorokvinas – preparatai, įvardijami kaip galintys padėti koronavirusu sergantiems pacientams.

Taip pat jame yra antibiotikų nuo virusinių ir bakterinių infekcijų, stiprių raminamųjų ir vaistų nuo skausmo.

Vaistai, kurie gali būti tiekiami kaip parama, turi atitikti bent vieną iš kriterijų: turi būti registruoti Lietuvoje ar bent vienoje iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, pagaminti EEE valstybėje ir registruoti trečiojoje šalyje, pagaminti trečiojoje šalyje, su kuria Europos Sąjunga yra sudariusi abipusio pripažinimo sutartį ir registruoti kitoje trečiojoje šalyje arba registruoti trečiojoje šalyje, kurioje yra pagaminti.

Apie gautus preparatus Ekstremaliųjų sveikatai situacijų centras įpareigotas skelbti savo interneto svetainėje bei nurodyti preparatų kiekį.

Gauti preparatai bus pagal poreikį paskirstomi sveikatos priežiūros įstaigoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių