Iš Garantinio fondo - 1,6 mln. litų bankrutuojančių įmonių darbuotojams

Iš Garantinio fondo nutarta skirti 1,6 mln. litų bankrutuojančių bei bankrutavusių įmonių darbuotojams. Toks sprendimas priimtas šio fondo posėdyje.

Rugsėjo 30 d. įvykusiame posėdyje buvo apsvarstytos 39 bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių paraiškos skirti lėšas nustatyto dydžio išmokoms šių įmonių darbuotojams, nutraukusiems darbo santykius, taip pat darbuotojams, tęsiantiems darbo santykius su bankrutuojančia įmone, kai įmonės jiems yra įsiskolinusios dėl neišmokėto darbo užmokesčio ir kitų su darbo santykiais susijusių išmokų.

Įmonėms buvo skirta 1,6 mln. litų, dalinai atlyginant 524 darbuotojams įmonių įsiskolinimus dėl neišmokėto darbo užmokesčio, piniginių kompensacijų už nepanaudotas kasmetines atostogas, išeitinių išmokų ir neapmokėtų prastovų.
Daugiausia lėšų iš Garantinio fondo skirta trims bendrovėms. Viršutinių drabužių siuvimu užsiėmusiai įmonei „Jonatex" skirta 708,5 tūkst. litų - 261 darbuotojui.

Įmonei „Kavitas", kurios buvusi veikla - bendroji mechaninė technologija, skirta 177,9 tūkst. litų. Ši suma atiteks 34 darbuotojams.

Betono gaminių, skirtų statybinėms reikmėms, gamyba užsiėmusiam „Kybartų gelžbetoniui" skirta 85,6 tūkst. litų. Ši suma atiteks 28 darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių