Institucijos sutarė stiprinti ir plėsti gynybos inovacijas

  • Teksto dydis:

Šalies institucijos sutarė dar labiau stiprinti gynybos inovacijas – bus sudarytos sąlygos Lietuvos gynybos pramonei kurti aukštos pridėtinės vertės produktus, taip skatinant naudoti mokslo potencialą ir stiprinant verslo ir kariuomenės bendradarbiavimą.

Tai įtvirtinta trišaliu susitarimu, kurį pasirašė Inovacijų agentūros, Lietuvos kariuomenės ir Gynybos resursų agentūros atstovai, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Šalies saugumas yra mūsų visų prioritetas, todėl imamės tolesnių žingsnių, kurie skatins mūsų verslą investuoti į pažangiausias gynybos technologijas“, – pranešime sakė ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Gynybos pramonė turi tapti integralia mūsų krašto gynybos dalimi. Kad tai įvyktų, turime užtikrinti, kad gynybos pramonės produktai atitiktų kariuomenės poreikius, galėtų būti testuojami ir efektyviai pritaikomi. Gynybos resursų agentūra ir Lietuvos kariuomenė gali pateikti galutinio vartotojo ekspertinę nuomonę“, – sakė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Pagal memorandumą Ekonomikos ir inovacijų ministerija parengs, o Inovacijų agentūra įgyvendins subsidijų priemonę „Gynybos inovacijų čekiai“. Ji bus skirta įmonėms įsigyti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros paslaugų iš mokslo ir studijų institucijų.

Taip pat Lietuvos kariuomenei ir gynybos pramonės atstovams bus rengiami mokymai „Miltech“ akademijoje. Memorandumu nustatoma ir „Miltech Sandbox“ koncepcija, jos įgyvendinimo planas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar ne

Ar ne  portretas
1964uju ta "inovacija" nuotraukoje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių