Prasideda nacionalinė atranka gauti Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimus

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) kviečia valstybines institucijas, mokslo įstaigas ir verslo atstovus dalyvauti 2024 m. Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų nacionalinėje atrankoje.

„Lietuvoje yra daug įkvepiančių verslininkystės skatinimo iniciatyvų ir projektų. (...) praėjusiais metais verslumui skatinti skyrėme daugiau nei 30 mln. eurų. Kaip rodo pasaulio inovacijų indeksas, pagal verslumo skatinimo politiką ir verslumo kultūrą šiuo metu esame 9 vietoje pasaulyje“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Skelbiama, kad atranka bus vykdoma dviem etapais. Į Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimą gali pretenduoti tik pirmojo etapo nacionalinės atrankos nugalėtojai. Galutiniai laimėtojai bus paskelbti apdovanojimų ceremonijoje šį lapkritį.

Konkurso dalyviai gali teikti paraišką vienai iš šešių nominacijų: verslumo dvasios skatinimo, investicijų į verslumo įgūdžius, skaitmeninės pertvarkos rėmimo, verslo aplinkos gerinimo ir verslo tarptautinės plėtros skatinimo, tvarios pertvarkos finansavimo, atsakingo verslo.

Vertinimo komisija taip pat skirs didįjį prizą už kūrybiškiausią ir labiausiai įkvepiančią verslininkystės iniciatyvą Europoje. Ji bus atrinkta iš bet kurios kategorijos.

Praėjusiais metais nacionalinę atranką laimėjo Panevėžio plėtros agentūros iniciatyva „Pamokos matuojasi Panevėžį“ ir „Kaunas IN“ projektas „Ateitis – elektronikams“.

Iniciatyva „Pamokos matuojasi Panevėžį“, nugalėjęs investicijų į verslumo įgūdžius kategorijoje, suteikia moksleivių ir mokytojų komandoms galimybę spręsti verslo įmonių pateiktus uždavinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių