Prezidentūra siūlo lengvinti sąlygas verslui prekiauti Ukrainoje, dalyvauti atstatant šalį

Skatinant Lietuvos verslą prisidėti prie Ukrainos atstatymo, Prezidentūra siūlo tokioms įmonėms palengvinti skolinimąsi, sako prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius.

Pasak jo, Lietuvos įmonėms turėtų būti suteikta daugiau galimybių „greičiau ir efektyviau“ prekiauti su Ukraina, įsitraukti į šalies atstatymą.

„Reikalingi skolos įstatymo (Valstybės skolos – BNS) pakeitimai, kurie įgalintų Lietuvos įmones efektyviau pasinaudoti ekonominės partnerystės rezultatais“, – po Gitano Nausėdos susitikimo su nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invegos“) vadovu antradienį žurnalistams sakė V. Augustinavičius.

Pasak jo, Prezidentūra siūlo išplėsti dalį finansinių garantijų Ukrainoje norinčiam veikti verslui.

„Tam tikros priemonės jau egzistuoja, galima padidinti jų limitus, pavyzdžiui, eksporto garantijų“, – teigė V. Augustinavičius.

„Tikslas – padėti Lietuvos įmonėms, kurios norėtų labiau įsitraukti į Ukrainos atstatymo darbus“, – pridūrė jis.

Prezidento patarėjo teigimu, šiuo metu esama barjerų Lietuvos įmonėms parduoti produkciją Ukrainoje.

Jo teigimu, Vyriausybė šiuo metu rengia Valstybės skolos įstatymo pakeitimus „dėl kitų tikslų“, į kuriuos Prezidentūros siūlymai ir galėtų būti įtraukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mode

Mode portretas
Raktinis žodis Ukraina ir Zelenskis antraštėje ir pasipila vienodo lygio( žemiau plintuso) kremlinių propaganda. Normalūs žmonės, lietuviai, tokio žodyno nevartoja. Todėl jūsų rašliavos neturi jokios įtakos.

Dzokis

Dzokis portretas
Net nupurto nuo vatos chamizmo

Snaiperis

Snaiperis portretas
Ukrainos žemės ūkio ministras įtariamas korupcija. Kaip žemė tokius nešioja, tr9kstą keiksmažodžių.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių