Registrų centras: šalies NT vertė paaugo beveik dešimtadaliu

  • Teksto dydis:

Visas Lietuvoje esantis registruotas ir įvertintas nekilnojamasis turtas (NT) vertas beveik 119 mlrd. eurų, o palyginti su praėjusių metų duomenimis, viso šalies NT vidutinė rinkos vertė padidėjo apie 9 proc., praneša Registrų centras.

Registrų centro vertintojų teigimu, NT vertės padidėjimui daugiausiai įtakos turėjo bendras Lietuvos ekonomikos augimas, – didėjant gyventojų perkamajai galiai, būsto įperkamumui, kilo būsto paklausa bei jo kaina, todėl nustatyta ir didesnė jo vidutinė rinkos vertė.

Visoje šalyje butų vidutinės rinkos vertės pernai, palyginti su 2019 metais, vidutiniškai padidėjo 5 proc., gyvenamųjų namų – taip pat apie 5 proc. Komercinės ir administracinės paskirties šalies NT vidutinės vertės per metus kilstelėjo 3 proc.

Visų šalyje esančių žemės sklypų vidutinės rinkos vertės dėl rinkos pokyčių per metus vidutiniškai padidėjo apie 6 proc.: žemės ūkio paskirties sklypų – 10 proc., gyvenamosios paskirties – 3 proc., komercinės grupės žemės – 5 proc.

Iš viso šiemet įvertinta apie 6,6 mln. statinių ir žemės sklypų – 1,4 proc. (apie 94 tūkst.) daugiau nei praėjusiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad

Tai kad portretas
ne NT vertė padidėjo, o Euras eilinį kartą atpigo, gal pripažinkite tai....

Čiubaka

Čiubaka portretas
abejoju, labiau tikėtina, kad eurų per daug prispausdino ir paleido į apyvartą

Anonimas

Anonimas portretas
vejai !!! lietuvoje NT kaip kokiam Berline ! palyginus algu ir NT kainas pas mus KOSMOSAS ! NT turi KRISTI !!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių