Turizmo paslaugas rezervavo 35 tūkst. medikų

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 1 dieną prasidėjusi priemonė „Atostogos medikams“ įpusėjo, o ją administruojanti nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ turizmo paslaugų teikėjams išmokėjo beveik 3 mln. eurų. Iš viso paslaugas šiuo metu yra rezervavę 35 tūkst. medikų už maždaug 7 mln. eurų.

Kaip nurodo Ekonomikos ir inovacijų ministerija, vis dėlto dalis medikų dar neskuba pasinaudoti priemone. Turizmo paslaugas suteikti iš viso numatyta 64 tūkst. sveikatos sektoriaus darbuotojų, iš jų – 20 tūkst. nelicencijuotų medicinos įstaigų darbuotojų. Pastariesiems buvo suteikti turizmo paslaugų kuponai, tačiau kol kas pusė jų – nepanaudoti.

„Raginame sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus jau dabar naudotis jiems suteikta galimybe. Nors projektas tik įpusėjo, nereikėtų palikti paslaugų įsigijimo paskutinei nakčiai“, – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų viceministrė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Turizmo paslaugų kuponais aktyviausiai naudojasi Neringos, Jonavos, Kalvarijos, Pagėgių ir Rokiškio savivaldybėse dirbantys asmenys – čia rezervuota jau daugiau nei 60 proc. kuponų. Mažiausiai – vos per 20 proc. – kuponų panaudojo Širvintų ir Rietavo savivaldybių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Iki šiol daugiausiai sveikatos priežiūros darbuotojų paslaugas įsigijo iš kurortiniuose miestuose – Druskininkuose, Birštone, Palangoje – veikiančių turizmo paslaugų teikėjų, taip pat stambių kelionių organizatorių ir kelionių pardavimo agentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjore

senjore portretas
"ypac pavargsta" medikai dirbantys telefonu poliklinikose .Geda vadintys dirbanciais.Atlyginimus pakele senu ykyriu klientu nera.:gyvenk ir zvenk.Izoliacijoje poilsiauja kabinetuose ilsisi ir dar turistauti ruosiasi.Poliklinikose tusti koridoriai .Ligoniai neina gydosi kaip ismano .AR JIEMS NEGEDA?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių