VMVT: kone pusė ištirtų siuntų iš Rusijos ir Baltarusijos neatitiko teisės aktų reikalavimų

  • Teksto dydis:

Šių metų kovą sugriežtinus importuojamų grūdį kontrolę, Lietuvoje iki balandžio 24 dienos buvo patikrintos 42 transporto priemonės, gabenusios negyvūninius pašarus iš Rusijos ir Baltarusijos importui į Lietuvą. Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistų, atgal į kilmės šalį buvo grąžintos šešios siuntos, gabenusios negyvūninius pašarus iš Rusijos ir penkiolika iš Baltarusijos.

„Aptikus neatitikimus tarnybos teritorinis padalinys nurodo įmonei grąžinti siuntą į trečiąją šalį, jeigu nėra nustatyta saugos pažeidimų. Jeigu nustatoma, kad importuojami į Lietuvą negyvūniniai pašarai yra nesaugūs, nurodoma sunaikinti arba specialiai apdoroti“, – pranešime nurodė Kristina Dainovskytė-Šustikė, patarėja, laikinai atliekanti pasienio kontrolės departamento direktoriaus pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas.

Kaip skelbia taryba, negyvūninės kilmės javų grūdų ir tiesiogiai žmonėms vartoti skirtų galutinių jų produktų į Lietuvą iš Rusijos ir Baltarusijos per numatytą laikotarpį importuota nebuvo.

Tuo tarpu importas iš Rusijos ir Baltarusijos į kitas šalis – padidėjo, daugiausia į Vokietiją, Prancūziją ir Daniją. Negyvūninių pašarų, importuojamų į kitas Europos Sąjungos šalis, laikotarpiu nuo kovo 18 d. iki balandžio 24 d. buvo užfiksuota 174 iš Rusijos ir 173 iš Baltarusijos, taigi bendrai 347 siuntos.  Lyginant su laikotarpiu nuo sausio 1 d. iki kovo 17 d. tokių siuntų kiekis padidėjo 88,59  proc. arba 1,9 karto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išsigimęs

išsigimęs portretas
pasaulis, viena ranka įvedinėja vaikiškas sankcijas šaliai-žudikei, kita ranka beria jiems milijardus už perkamas prekes. Absurdo teatras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių