Birželį prasidės Jonavos aplinkkelio I etapo statybos darbai

  • Teksto dydis:

„Via Lietuva“ praneša Birželį pradėsianti Jonavos aplinkkelio statybų I etapo ir kelio Jonava–Žasliai–Kalniniai Mijaugonys rekonstravimo rangos darbus.

Pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad „Via Lietuva“ sutartį dėl Jonavos aplinkkelio I etapo statybų ir kelio Jonava–Žasliai–Kalniniai Mijaugonys rekonstravimo pasirašė su skelbtą viešąjį konkursą laimėjusia akcine bendrove „Eurovia Lietuva“. Rangos darbus planuojama baigti per 8 mėn., darbų vertė – 4,8 mln. Eur su PVM.

„Užsitikrinus Vyriausybės pritarimą ir reikiamą finansavimą buvo sėkmingai baigti projektavimo darbai, o dabar prasideda ir realūs rangos darbai, kurių rezultatus galėsime išvysti jau kitų metų pradžioje“, – sakė M. Skuodis.

Skelbiama, kad įgyvendinant Jonavos pietrytinio aplinkkelio projekto I etapą, bus įrengtas dviejų eismo juostų kelias, rekonstruojamas kelias Jonava–Žasliai–Kalniniai Mijaugonys.

Eismo pralaidumui užtikrinti, papildomai bus įrengtos 2 žiedinės sankryžos, kurias projektuojant buvo atsižvelgta į karinės technikos mobilumą bei didžiagabaritinio transporto judėjimo maršrutus. Vykdomų darbu metu bus rekonstruotas ir dešinėje pusėje esantis pėsčiųjų ir dviračių takas.

Primenama, kad šiuo metu, pagal praėjusių metų spalio mėn. įsigaliojusią sutartį, vykdomi Jonavos aplinkkelio II etapo projektavimo darbai. Baigus projektavimą, planuojami rangos darbai, kurių metu numatyta nutiesti naują, beveik 7 km magistralinio kelio Kaunas–Zarasai–Daugpilis ruožą.

Jame suplanuota įrengti 2 naujas žiedines sankryžas, viadukus, tunelinį viaduką po esamu geležinkeliu, pralaidas, požeminę pėsčiųjų perėją.

Jonavos aplinkkelis rytinėje pusėje prasidės nuo tilto per Nerį, ties Skaruliais, ir tęsis piečiau šio kelio maždaug iki Šveicarijos kaimo Jonavos rajone, kur vėl susijungs su magistraliniu keliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių