Ministras: traukinių Lietuvai gamintoja „Stadler Rail“ traukiasi iš Baltarusijos

Šveicarijos traukinių gamybos koncernas „Stadler Rail“, už daugiau nei 200 mln. eurų gaminsiantis 15 elektrinių ir baterijomis varomų traukinių Lietuvai, jiems nenaudos jokių detalių iš jo gamyklos Minske, pareiškė susisiekimo ministras Marius Skuodis. Pasak jos, šveicarų koncernas jau traukiasi iš Baltarusijos ir ten nieko nebegamina.

„Ne vien detalė, kuri gaminama (Minske – BNS), mūsų traukiniams toje gamykloje nebus pagaminta“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybė valandą Seime teigė M. Skuodis.  

„Kiekvieną sandorį vertina komisija (vyriausybinė Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija – BNS), tai ir dėl traukinių pirkimo sandoris buvo leistas“, – pridūrė ministras. 

Pasak M. Skuodžio, šveicarų įmonė jau traukiasi iš Minsko.   

„Kiek žinau iš bendros informacijos, gamyba ten nebevyksta, kompanija iš ten yra pasitraukusi ar yra pasitraukimo procese“, – teigė ministras. 

Abejonių dėl „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ skelbto konkurso laimėtojo kilo parlamentarui Algirdui Butkevičiui. Pasak jo, Šveicarijos koncernas ne tik turi įmonę Minske, bet ir jos vadovas palaiko gerus santykius su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka.   

„LTG Link“ iš „Stadler Rail“ antrinės įmonės Lenkijoje „Stadler Polska“ už 226,5 mln. eurų ketina įsigyti 15 naujų elektrinių ir baterijomis varomų traukinių. Jų pirkimo-pardavimo sutartį įmonės pasirašė trečiadienį Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
o man nusisikt ant tusciu traukiniu i niekur
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių