Vyriausybė – už baudas iki 500 eurų užstačius svetimą automobilio vietą

Vyriausybė pritaria siūlymui už automobilio stovėjimo vietos neteisėtą užėmimą tokios transporto priemonės savininką įspėti arba skirti jam piniginę baudą.

Žmogus pirmą kartą būtų įspėjamas arba baudžiamas 100–300 eurų, o iki 500 eurų – už pakartotiną nusižengimą. Protokolus surašytų policijos pareigūnai.

Tokioms Seime svarstomoms Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms, kurias siūlo konservatoriai Vilius Semeška ir Andrius Vyšniauskas, šią savaitę pritarė Ministrų kabinetas – jo išvados buvo paprašęs parlamentas.

Vyriausybė kartu siūlo Seimui pataisas dar šiek tiek tobulinti, kadangi nuobaudos nenumatomos tais atvejais, kai automobilis neleistinai statomas vietoje, kuri valdoma nuomos ar kitais pagrindais.

Vyriausybė akcentavo, kad taip pat gali pasitaikyti atvejų, kai vairuotojas nežino, kad stovėjimo vieta negali naudotis bet kas, todėl būtų baudžiamas už nusižengimą, nors nebuvo tinkamai informuotas apie transporto priemonės statymo apribojimus.

„Viešajame eisme dalyvaujantis transporto priemonės vairuotojas turi būti aiškiai kelio ženklais informuojamas tiek apie vietas, kuriose draudžiama sustoti ar stovėti, tiek apie vietas, skirtas stovėti tik tam tikroms transporto priemonėms“, – nurodoma Vyriausybės išvadoje Seimui.

Šias Vyriausybės pastabas vertins parlamentiniai komitetai, jeigu joms pritars, pataisos bus papildytos naujomis nuostatomis. 

Kaip BNS anksčiau yra sakę pataisų iniciatoriai, pirkdami būstą Lietuvos gyventojai kartu dažnai įsigyja ir transporto priemonės stovėjimo vietą, bet priversti taikytis su piktybiškais veiksmais, jei ją užima kitas vairuotojas.

Tuo metu nuosavybės teise valdomos transporto priemonės stovėjimo vietos naudojimo tvarka šiuo metu nėra reglamentuota, ir net policijos atstovai neturi priemonių automobilio patraukti – atvykę į įvykio vietą gali tik paskambinti transporto priemonės savininkui ir geranoriškai paprašyti tai padaryti.

Parlamentarai įsitikinę, kad pataisos policijos pareigūnams leis lengviau ir greičiau spręsti ginčus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sunku vertinti

Sunku vertinti portretas
Is vienos puses tie privatininkai, pavoge teritorijas su korumpuotu esybiu pagalba, issiknisineja. Is kitos puses tie patys ... ipranta naudotis svetimu turtu ir skaito jau savu ...Pvz autrolis ... jei kauno diena idetu, atsiusciau nuotrauka !!!

to GGG

to GGG portretas
Kokie sprendimus? Tipo gali užimti kito nuosavybę? Dar pasakyk, kad galiu tavo butu ar namu pasinaudot.

GGG

GGG portretas
Vyriausybė - tik už baudas visur ir visada...o ne sprendimus...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių