Kelininkų pažadas: nuošalesnes sostinės gatves žiemą valys intensyviau

Sostinės savivaldybės valdoma įmonė „Grinda“ šią žiemą nuošalesnes Vilniaus gatves žada valyti intensyviau.

Įmonė trečiadienį skelbia išplėtusi reguliariai prižiūrimų gatvių sąrašą iki 1670 gatvių. Tai – 966 gatvėmis arba 450 kilometrų daugiau nei pernai.

Pasak „Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovo Egidijaus Steponavičiaus, daugiausia į reguliariai prižiūrimų gatvių sąrašą įtrauktų gatvių yra Antakalnyje, Balsiuose, Naujojoje Vilnioje, Paneriuose, Pilaitėje, Rasose ir Verkiuose.

Jos buvo valomos ir pernai, bet ne taip intensyviai. Yra prioritetinių gatvių sąrašas, kuris buvo papildytas. Šiemet peržiūrėjome šitos paslaugos tiekimo standartą ir nusprendėme, kad netgi tie žmonės, kurie gyvena nuošaliau, turi gauti kokybišką paslaugą. Stengsimės šitas gatves papildomai valyti“, – sakė „Grindos“ atstovas.

„Vilnius smarkiai išsiplėtė į visas kryptis. Atnaujinome maršrutus, aprėpsime ir daugiau gatvių“, – pridūrė jis.

Yra prioritetinių gatvių sąrašas, kuris buvo papildytas.

Anot E. Steponavičiaus, šią žiemą sostinės gatves prižiūrės 60 specialių transporto priemonių – aštuoniomis daugiau nei pernai. Jos bus paskirstytos mieste pagal tinkamumą.

„Dabar turime truputį daugiau technikos, kurią galime naudoti. Šią žiemą naudosime apie 60 technikos vienetų – nuo didžiųjų triašių sunkvežimių, kurie skirti aplinkkelių sistemos valymui, Senamiestyje dirbs keturi maži automobiliukai, kurie pritaikyti siauroms gatvėms, o kitas gatves valys universalūs sunkvežimiai“, – teigė E. Steponavičius.

Daugiau nei 700 gatvių sostinėje bus valomos ir barstomos druskos ar smėlio mišiniais, daugiau nei 900 – bus tik valomos nenaudojant mišinių.

„Bus valomas sniegas, sniego verstumais bus stumdomas sniegas. Tai – mažesnės gatvės“, – sakė įmonės atstovas.

Kaip skelbia „Grinda“, kasmet sostinės gatvių priežiūrai panaudojama apie 20 tūkst. tonų druskos ir 20 tūkst. kubinių metrų smėlio bei druskos mišinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Jus pirma pagrindines normaliai nuvalykit o paskuij apie salutines kalbekit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių