Po gaisro Vilniuje daliai ugdymo įstaigų nuotolinį darbą rekomenduojama tęsti ir penktadienį

  • Teksto dydis:

Po trečiadienio vakarą sostinės Panerių gatvėje kilusio gaisro, Vilniaus miesto savivaldybė daliai švietimo ir ugdymo įstaigų nuotolinį darbą rekomenduoja tęsti ir penktadienį.

Taip pat penktadienį mažųjų sostinės gyventojų savivaldybė nerekomenduoja vesti į gaisro taršos zoną patenkančias ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

Anot Vilniaus savivaldybės, šios rekomendacijos parengtos atsižvelgus į tai, kad kilusio gaisro dūmai yra toksiški ir gali sukelti neigiamą poveikį sveikatai.

Išplatintame pranešime nurodoma, kad mokyklos, esančios teritorijose, pro kurias sklido gaisro dūmai, šiuo metu yra valomos pagal Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) pateiktas rekomendacijas.

Ketvirtadienį ugdymą nuotoliniu būdu vykdė didžioji dalis savivaldybei pavaldžių mokyklų.

ELTA primena, kad gaisras Panerių gatvėje 56 esančiame automobilių sąvartyne kilo trečiadienio vakarą. PAGD teigimu, pranešimas apie gaisrą gautas 18.32 val. Ugniagesiai informavo, kad atvira liepsna degė apie 5 tūkst. kvadratinių metrų plotas.

Ketvirtadienio rytą, 5.32 val., paskelbta, kad automobilių laužyne kilęs didelis gaisras likviduotas. Įvykio vietoje naktį dirbo apie 60 sostinės ugniagesių.

Ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti tris pastatus, kurie yra sandėliavimo ir pramoninės paskirties, išsaugotas įmonės keltuvas ir metalo smulkintuvas.

Įvykio vietoje visą laiką budėjo medikų ekipažai, taip pat dirbo savivaldybės, policijos, įmonės atstovai, aplinkosaugininkai.

Įstaigų, patenkančių į 2 km padidėjusios oro taršos poveikio spindulį, sąrašą galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

??

?? portretas
Vaiku darzeliuose taršos nera?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių