Trumpėja pacientų izoliacijos trukmė Abromiškių reabilitacijos ligoninėje

Pasikeitus tvarkai, kada žmogus laikomas pasveikusiu nuo koronaviruso (COVID-19), trumpinama ir besiizoliuojančiųjų buvimo trukmė Abromiškių reabilitacijos ligoninėje, kurioje izoliuoti ir stebimi lengva šios infekcijos forma sergantys žmonės, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Nuo šiol Abromiškių reabilitacijos ligoninėje izoliuojamų lengva koronaviruso forma sergančių pacientų izoliacija gali būti nutraukta, o pacientai išrašomi po 10 dienų nuo simptomų atsiradimo pradžios, jei ligos simptomai išnyko ir pacientas nebekarščiuoja ne mažiau kaip 24 val., nevartodamas antipiretikų, t. y. kūno temperatūrą mažinančių vaistų, pažymima SAM pranešime.

Jei ligos simptomai išnyko po dešimtos ligos dienos, izoliacija gali būti nutraukta ir pacientai išrašomi iš Abromiškių reabilitacinės ligoninės po simptomų išnykimo praėjus ne mažiau kaip 3 dienoms.

SAM pažymi, kad besimptomiams pacientams, kuriems molekuliniu PGR metodu nustatyta koronaviruso infekcija, izoliacija gali būti nutraukiama ir pacientai išrašomi iš Abromiškių reabilitacinės ligoninės po 10 dienų nuo tos dienos, kai pirmą kartą PGR metodu nosiaryklės mėginyje buvo aptiktas koronavirusas.

Be to, koronaviruso tyrimai PGR metodu gydymo ar stebėjimo metu nebekartojami, išskyrus atvejus, kai sprendžiama dėl ankstesnio nei rekomenduojama izoliacijos nutraukimo arba esant išreikštai imunosupresijai, t. y. žmogaus organizmo imuniteto slopinimui.

Kaip ir anksčiau, tyrimo tepinėlio paėmimas ir pristatymas organizuojamas bendradarbiaujant su Vilniaus miesto savivaldybe.

Šiuo metu Abromiškių reabilitacijos ligoninėje, SAM duomenimis, izoliuoti 26 lengva koronaviruso infekcija sergantys žmonės.

Pavasarį siekiant suvaldyti koronaviruso protrūkį ir užtikrinti galimybę visiems šalies piliečiams tinkamai izoliuotis, sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimu, Abromiškių reabilitacijos ligoninėje nuspręsta izoliuoti lengva koronaviruso forma sergančius pacientus – žmones, kurie neturi galimybių izoliuotis namuose.

Žmonės, sergantys lengva koronaviruso infekcijos forma ir neturintys kur izoliuotis, į Abromiškių reabilitacijos ligoninę nukreipiami iš ligoninių ir gyvenamųjų vietų, kai koronaviruso infekcija yra patvirtinta mobiliajame punkte ar karščiavimo klinikoje. Savivaldybių administracijos organizuoja pacientų pervežimą į Abromiškių reabilitacinę ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių