Vilniuje bus atvertas naujas paplūdimys

  • Teksto dydis:

Lietus ir vėsuma, panašu, traukiasi ir į šalį atkeliauja šiltesni orai. Tam jau ruošiasi sostinės paplūdimius prižiūrinti „Grinda“. Poilsiautojai paplūdimiuose jau laukiami, vilniečiams atveriama ir nauja poilsio vieta. O trys, iš visų Vilniaus paplūdimių, pretenduoja į mėlyną vėliavą. Tai prestižinis įvertinimas europiniu mastu.

LNK žurnalistas plačiau šia tema kalbėjosi su „Grindos“ komunikacijos skyriaus vadovu Egidijumi Steponavičiumi.

– Kai važiavome prie žaliųjų ežerų paplūdimio, matėme remonto darbus. Negi šiemet paplūdimys neveiks?

– Paplūdimys veiks, nors šiuo metu Vilniuje turime 13, o šiais metais planuojame atidaryti ir 14-tą paplūdimį. Taip, kad vilniečiai tikrai ras kur išsimaudyti. Kita vertus, planuojame, kad kolegos, iki maudymosi sezono pradžios, padarys dviračių takų ir, tai reiškia, kad Balsių ežero paplūdimys bus pasiekiamas ne tik automobiliais, bet ir dviračiais. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Trys paplūdimiai Vilniuje yra unikalūs tuo, kad gaudavo mėlyną vėliavą. Ką reiškia toji mėlyna vėliava?

– Mėlynoji vėliava yra tam tikras tarptautinis paplūdimių kokybės įvertinimas atpažįstamas visame pasaulyje. Visai netrukus komisija vėl rinksis ir spręs, ar suteikti mums mėlynąją vėliavą ar ne.

– Paplūdimius skirstote zonomis?

– Stengiamės visus paplūdimius organizuoti taip, kad būtų atskiros zonos. Pavyzdžiui, pasyvesnio poilsio zonos, yra iškylų zonos, kur išalkę gali išsikepti dešrelių ar mėsos, sporto aikštynų zonos.

– Sklido gandai, kad Vilniaus laukia dar vienas paplūdimys, tai kur? 

– Paplūdimys bus Naujojoje Vilnioje, Vilnios upėje. Atnaujinsime infrastruktūrą, galbūt įrengsime papildomas žaidimo aikšteles.

– Kaip gyventojai žiūri į naujus paplūdimius, naujas poilsio zonas prie vandens telkinių?

– Pastaraisiais metais su Vilniaus miesto savivaldybės specialistais, stengiamės paplūdimius perkelti truputį toliau – į seniūnijas. Pernai sutvarkėme Dvarčionių ežero paplūdimį ir ten iš vietos bendruomenės sulaukėme nuogąstavimų dėl saugumo ir panašių dalykų. Tačiau pasirodo, kad ten kasdien, vasaros metu, dirba gelbėtojai, naktimis prižiūri teritoriją prižiūrėtojai. Sezono pabaigoje gavome bendruomenės padėką už tai, kad viskas įvyko labai gražiai ir labai tvarkingai. 

– Šiemet vėl rinksite gelbėtojų komandą. Kokie reikalavimai jiems taikomi?

– Svarbiausia, kad žmonės nebijotų vandens, mokėtų plaukti, labai svarbu bendravimas su žmonėmis, nes gelbėtojų darbas yra ne tik gelbėti įkritusį į vandenį žmogų, bet ir mokėti dirbti provincinį darbą. Planuojame priimti apie 50 papildomų gelbėtojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilniaus žydės maudytis begali, joms oda alergiška

Vilniaus žydės maudytis begali, joms oda alergiška portretas
Žydės nesimaudo. Tupi užrūgusios ir smirdi. Jų oda yra alergiška viskam. Jei atsirioglina į pliažą, nuskustas kaip gyvuliai, jos apžėlusios. Auga žydams ne tik barzda kaip vyrui. Plaukai žydės auga ant nugaros, rankos apžėlusios, nugara, krūtinė. Tai ir supraskit, kad dokumentuose oas jas užrašo moterišką lytį, nors genetikai ir pagal chromosomų rinkinį tai vyrai. Maudytis negali ir dėl bjaurių kūnų, jie primena srutų bačkas, talijos nėra, kojos kaip degtukai, kaulėtos ur su sausgyslės iššokusiom. Užpakaliai plokšti. Bjaurios. Plaukai jų smirdi. Tai tuose Vilniaus pliažuose kaip monstrų šou.

As

As portretas
Vilnieciai iki stadiono dar nepriaugo, jiems tik prausyklos uzteks....hahaha
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių