Paviešino vaizdo įrašą, kaip sulaikomi L. Volkovo užpuolimu įtariami vyrai

  • Teksto dydis:

Lenkijoje sulaikyti du asmenys, įtariami Rusijos opozicijos veikėjo Leonido Volkovo užpuolimu Vilniuje. Kaip skelbiama, jie yra Lenkijos piliečiai. Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas penktadienio vakarą pranešė, kad sulaikytas ir asmuo, kuris įtariamas užsakęs sumušti  L. Volkovą.

Lenkijos centrinis policijos tyrimų biuras paskelbė operacijos, per kurią buvo sulaikyti du užpuolimu įtariami Lenkijos piliečiai, vaizdo įrašą.

Vaizdo įraše matyti gausios Lenkijos ir Lietuvos pareigūnų pajėgos, šturmuojančios įtariamųjų buvimo vietą. 

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius penktadienio popietę pranešė, kad Rusijos opozicionieriaus L. Volkovo užpuolimu įtariami Lenkijos Respublikos piliečiai balandžio pradžioje sulaikyti Varšuvoje, tikimąsi, kad gegužę minimi asmenys bus perduoti Lietuvai.

Kaip Generalinėje prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje sakė prokuroras J. Laucius, minėti du asmenys sulaikyti balandžio mėnesio pradžioje.

Lenkijos centrinio policijos tyrimų biuro vaizdo įrašas.

„Asmenys sulaikyti šių metų balandžio 3 dieną Lenkijos Respublikoje, Varšuvos mieste. Tai yra du Lenkijos Respublikos piliečiai“, – sakė J. Laucius.

Anot jo, asmenų sulaikymas įvyko, Lietuvos teisėsaugai bendradarbiaujant su Lenkijos prokuratūra. Pasak J. Lauciaus, šiuo metu sulaikyti asmenys yra suimti ir laikomi Lenkijos Respublikoje, abu jie yra pripažinti įtariamaisiais tyrime dėl L. Volkovo užpuolimo.

„Jų veiksmai kvalifikuoti kaip tyčinis L. Volkovo nesunkus sveikatos sutrikdymas, veikiant organizuotoje grupėje dėl įsitikinimų ir (ar) pažiūrų. Jiems abiem skirti suėmimai už akių ir manau, kad jei viskas klostysis taip, kaip mes viliamės, šiuos abu sulaikytuosius didelė tikimybė, kad gegužės mėnesį mes matysime Lietuvoje ir galėsime su jais atlikti tam tikrus ikiteisminio tyrimo ir proceso veiksmus“, – dėstė prokuroras.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Saulius Briginas žurnalistams sakė, kad L. Volkovo sumušimu įtariamų asmenų sulaikyme dalyvavo ir Lenkijos, ir Lietuvos teisėsaugos pareigūnai.

„Sulaikymo operacijoje dalyvavo į Lenkijos Respubliką komandiruoti Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai“, – teigė jis.

S. Brigino teigimu, sulaikant asmenis, buvo atliktos penkios kratos, per jas paimti tyrimui reikšmingi „objektai ir įrodymai“.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras J. Laucius akcentavo, kad šiuo metu prokuratūra detaliau nekomentuos ikiteisminio tyrimo dėl L. Volkovo užpuolimo turinio.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas S. Briginas pažymėjo, jog ir apie paties galimai įvykdyto nusikaltimo aplinkybes detalių komentarų nebus teikiama. Pareigūnas tik užsiminė, kad yra žinoma, jog minėti Lenkijos piliečiai prieš nusikaltimą atvyko į Lietuvą, o po L. Volkovo užpuolimo išvyko į Lenkiją.

Jis pažymėjo, kad yra tiriamos „visos įmanomos“ L. Volkovo užpuolimo versijos.

„Rusijos Federacijos opozicionieriaus L. Volkovo veikla, opozicinė veikla yra viena iš tyrimo versijų, nusikaltimo motyvų“, – tvirtino S. Briginas.

„Šie asmenys yra žinomi Lenkijos teisėsaugos institucijoms“, – sakė S. Briginas.

Lenkijos ministras pirmininkas D. Tuskas penktadienį pranešė, kad sulaikytas asmuo, kuris įtariamas užsakęs Vilniuje sumušti Rusijos opozicijos veikėją L. Volkovą.

„Rusams dirbęs baltarusis, nurodęs dviem lenkams surengti ataką prieš [Aleksejaus] Navalno sąjungininką, buvo sulaikytas“, – socialiniame tinkle „X“ parašė D. Tuskas.

„Užpuolikai jau buvo sulaikyti“, – pridūrė jis, bet daugiau detalių nepaskelbė.

ELTA primena, kad kovą Vilniuje buvo užpultas ir sužalotas Rusijos kalėjime mirusio Kremliaus opozicionieriaus Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas.

Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Svarstoma, kad užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Po suteiktos medicinos pagalbos ligoninėje A. Volkovas buvo gydomas ambulatoriškai. Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Rusijos opozicijos atstovas sako, kad specialiu plaktuku namo kieme žmogus jam smogė apie 15 kartų į koją ir sulaužė ranką. Įvykį jis pavadino „tipišku banditišku sveikinimu nuo Putino iš banditų Peterburgo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jau surusijo lietuva, rupi visoki ruskiu puderai navalnu draugai

Manau

Manau portretas
Manau juos reikėtų uždaryti į KPZ su kietais bachurais ir tenai prakalbint...

Va taip, kacapėliai

Va taip, kacapėliai portretas
Bus su visais, dergiančiais Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių