Klaipėdoje atsiras naujų parkomatų

Šią vasarą Klaipėdos senamiestyje atsiras 40 naujų parkomatų. Taip pat žadama, kad kiti, esantys ne tik miesto centre, bet ir prie jūros, bus atnaujinti per trejus metus.

Prie jūros atvykę klaipėdiečiai jau ne kartą skundėsi dėl pasenusių parkomatų, kurių mygtukų gerai nematyti, kadangi jie yra nusitrynę.

Taip pat vis dar atsiranda nesklandumų dėl kelių parkomatų, kurie pastatyti dviejose zonose – geltonojoje ir žaliojoje. Tad atvykusiems vairuotojams neaišku, už kurią zoną mokėti.

Dar kiti patiria nemalonumų dėl neveikiančių parkavimo programėlių, per kurias taip pat galima atsiskaityti už stovėjimą.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas teigė, kad nauji parkomatai nėra pigūs, jų kaina siekia kelis tūkstančius eurų. Jis taip pat patvirtino, kad minėtų nesklandumų kartais išties pasitaiko.

„Būdavo daugiau, bet jau kelerius metus ant parkomatų yra instrukcijos, papildomi ženklai, informacija, kad parkomatas yra ant ribos – geltonos ir žalios zonos, tokia vieta Melnragėje, o dar viena – prie buvusio tabako fabriko. Ant parkomatų yra žemėlapiai, kokios zonos ir ką daryti, jei norima mokėti už pasirinktą zoną“, – sakė A. Samuilovas.

Miesto centre, ten, kur ribojasi dvi tarifinės zonos, dviejų zonų parkomatai yra prie Kultūros fabriko, o dar vienas – Piliavietės aikštelėje. Vairuotojas turi pasirinkti zoną pagal instrukciją parkomato viršuje.

Taip pat pažymima, kad už parkavimą galima atsiskaityti programėle telefone, o esant galimybei – ir banko kortele, kadangi kai kurie parkomatai turi ir šią galimybę.

„Klaipėdoje – 172 parkomatai, o jie visi bus atnaujinti per trejus metus, bet jų skaičius planuojamas šiek tiek mažesnis. Šiais metais bus atnaujinti 40 visame senamiestyje, visi bus su banko kortelių skaitytuvais“, – tikino A. Samuilovas.

Jo teigimu, tose vietose, kur dabar galima atsiskaityti tik monetomis, jau greitai bus galima mokėti trimis būdais – monetomis, banko kortele arba programėle. Dabar tai padaryti galima tik dešimtyje parkomatų iš 172, o naujuose ši galimybė bus visuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Dar bus eilinis atkatas kkt vadui,nieniskiui !

Alio neteisingai

Alio neteisingai portretas
Kas tau moka atlyginimą už komentarus?

:) neteisingai :)

:) neteisingai :)  portretas
jei tik tiek neva klaidų darytumėte ir jūs :)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių