Karalienė Camilla pažadėjo, kad jos garderobe nebebus naujų kailių

Didžiosios Britanijos karalienė Camilla pažadėjo nebepirkti naujų kailinių produktų savo garderobui, atskleidė gyvūnų teisių grupė „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“ (PETA).

Bakingamo rūmai atsiuntė organizacijai šilčiausius Camillos palinkėjimus ir patvirtino jos poziciją šiuo klausimu.

Camilla, buvusi entuziastinga lapių medžiotoja, kol ši medžioklė Jungtinėje Karalystėje dar nebuvo uždrausta, seka velione karaliene Elžbieta II, nuo 2019 m. perėjusia prie dirbtinio kailio naujuose drabužiuose.

PETA įkūrėja Ingrid Newkirk sakė, kad organizacija kelia taurę geriausio bordo į Camillos sveikatą, nes ji parodė esanti tikra karalienė, palaikanti 95 proc. britų, taip pat atsisakančių gyvūnų kailių, rodo apklausos.

Aktyvistų grupė jau daugiau nei du dešimtmečius ragina Gynybos ministeriją atsisakyti meškos odos kepurių, per ceremonijas dėvimų gvardiečių. Aukštas juodas kepures nešioja elitiniai pulkai, įskaitant sargybą prie Bakingamo rūmų keičiančius gvardiečius, jos yra vienas žinomiausių Jungtinės Karalystės simbolių. Ministerija tikina, kad dirbtinio kailio alternatyvos neatitinka jų standartų.

Neseniai pristatytas karaliaus ir karalienės karūnavimo ritinys buvo pirmasis per 700 metų, padarytas iš popieriaus, o ne iš gyvūno odos, kaip įprasta. Tai irgi byloja apie karaliaus Karolio požiūrį į gyvūnų gerovę.

Tačiau per karūnavimą ir karalius, ir karalienė dėvėjo kailius. Jie buvo apsisiautę šermuonėlių pelerinomis, istorinės karūnos taip pat apkraštuotos šermuonėlių apvadu.

PETA kritikavo Camillą, kai ji 2009 m. per kelionę į Kanadą buvo pastebėta pasipuošusi triušio kailio šerpe.

Camillos pažadas nereikalauja, kad ji nustotų dėvėti jau iš seniau turimus natūralaus kailio drabužius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių