Moteris laimėjo ieškinį prieš odontologą, per vieną apsilankymą gydžiusį net 22 dantis

Moteris laimėjo teismą prieš odontologą, kuris nusprendė jai sutaisyti beveik visus dantis per vieną apsilankymą.

Tai nutiko Kanadoje, praneša „CTV News“.

Marie Harrison atvyko pas odontologą Kyle’ą Nawrotą 2023 metų kovo 18 dieną. Moteris norėjo, kad jai pakeistų šešias plombas. Procedūra turėjo vykti pritaikius bendrąją nejautrą.

Tačiau K. Nawrotas sumanė moteriai iš karto išgydyti 22 dantis. Jiems jau buvo reikalingas gydymas. Tačiau odontologas pacientės leidimo neklausė. Kol moteris nieko nejautė, gydytojas padidino narkozės dozę ir pacientės dantis taisė net aštuonias valandas. Tuo metu klinikoje be odontologo ir M. Harrison nieko nebuvo.

M. Harrison teigė, kad ją šokiravo odontologo elgesys. Be to, moteris kelis mėnesius jautė stiprų skausmą, o dėl nebaigtų taisyti kai kurių dantų vengė išeiti į gatvę – taip prastai atrodė jos šypsena.

Todėl M. Harrison kreipėsi į teismą su ieškiniu. IŠ K. Nawroto ji pareikalavo 35 tūkst. Kanados dolerių (23 936 eurų) kompensacijos.

Per teismo posėdį odontologą pripažino kaltu pažeidus profesinę etiką ir tyčiniu pacientės sveikatos sutrikdymu.

Teismas įpareigojo odontologą sumokėti moteriai 15 tūkst. Kanados dolerių (10 264 eurus) kompensacijos už tai, kad ji prarado galimybę džiaugtis gyvenimu, taip pat už moralines kančias.

Odontologą metams nušalino nuo darbo ir privertė sumokėti 6000 Kanados dolerių (4105 eurus) baudą už profesinės etikos pažeidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na va, matosi kad zmogus nevengia darbo. Dirba greitai, bet gal nelabai gerai.

Saulė

Saulė portretas
Ar pamenat ,kai dantistė išrovė visus 32dantis.Ir nieko.Negirdėjau,kad nukentėjusi moteris ,būtu davus į teismą tą dantistę.

Bronius

Bronius portretas
Nieko stebetina, Kaune stalius dantistu apsimetinejo ir klientu turejo.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių