Dizainerės I. Kazakevičienės papuošalai: dialogas su medžiaga

Galerijoje „Balta“ atidaroma išskirtinių Ingos Kazakevičienės papuošalų paroda „Funkcija ir forma“.

Šiuolaikinis pasaulis, užtvindytas sparčiai tobulėjančių technologijų srautu, pastebimai niveliuoja žmogaus asmeninę raišką. Tarsi primindami mus supančio pasaulio daugialypiškumą dauguma menininkų savo kūriniuose siekia pabrėžti mus supančio pasaulio įvairovę, formų, spalvų gausą. Juk nuo seniausių laikų žmogaus kurti simboliniai vaizdiniai iki šiol mums suvokiami ir kaip maginės reikšmės ženklai, ir kaip nuolat kintančio pasaulio liudijimai. Ypač ryškus vaidmuo tenka papuošalui, nuo seniausių laikų lydėjusiam žmogų jo gyvenimo kelyje.

Dizainerė I. Kazakevičienė autorinėje papuošalų parodoje siekia atkreipti dėmesį į papuošalo reikšmę ir vartotojui suteikti plačią pasirinkimo laisvę. Išskirtinių formų, daugialypes funkcijas atliekančiuose vienetiniuose kūriniuose darniai persipina laki kūrėjos meninė vaizduotė ir formų įvairovė. Vieningas meninio vaizdo audinys kuriamas pasitelkiant tradicines, laiko išbandytas medžiagas – keramiką, odą, šilką.

Įvairių dydžių, ilgių odinės, šilko juostelės pasitarnauja kuriant vieningą daugialypio meninio vaizdo audinį, o papuošalo naudotojams paliekama plati pasirinkimo laisvė. Sudėtinga papuošalo forma ir vyraujančia juoda spalva tarsi pratęsiami dinamiški pasaulio virsmai, kūrybingai atskleidžiamas turiningas jausmų pasaulis.

Papuošalais siekdama sustiprinti aktyvios šiuolaikinės moters įvaizdį, kūrėja ypač pabrėžia masyvumą, universalumą, kiekvienam papuošalui suteikdama įvairių jo pritaikymo variacijų.

Kurdama I. Kazakevičienė ne kartą keičia pirminį papuošalo variantą, ieško kuo įtikinamesnio formos, pasirinktos technologijos derinio, siekia išgauti daugialypį funkcionalumą. Nenutrūkstamas dialogas su medžiaga vyksta tol, kol pasiekiamas užsibrėžtas tikslas – praplėsti ne tik papuošalo panaudojimo galimybes, bet ir suteikti kūriniui daugiaprasmiškumą.


Kas? I. Kazakevičienės papuošalų paroda „Funkcija ir forma“.

Kur? Galerijoje „Balta“.

Kada? Atidarymas kovo 8 d. 18 val. Veiks iki kovo 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Felka

Felka portretas
Turbūt mėgsta padirbėt su botagėliu

Gal vis tik

Gal vis tik portretas
Nu nesakykite, yra žavesio.

Kaip

Kaip portretas
i kartuves...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių