Naktį į Vaišvydavą lėkė pareigūnai: pranešta apie išplėštą bankomatą

  • Teksto dydis:

Trečiadienio rytą kauniečiai pranešė matantys didelį policijos pareigūnų sujudimą Vaišvydavoje, prie prekybos centro „Iki“. Kaip paaiškėjo, po kelių metų pertraukos mieste vėl pradėta plėšti prie prekybos centrų įrengtus bankomatus. 

Informacija apie šį lapkričio 3-iosios nakties įvykį, kurio tos paros policijos suvestinėse dar nėra, pradėjo plisti socialiniame tinkle „Facebook“.

Čia pranešta, kad Vaišvydavoje, Didžiojoje gatvėje 98, prie prekybos centro „Iki“ trečiadienio rytą pastebėti penki policijos pareigūnų ekipažai. 

„Bankomatą išplėšė naktį. Važiavau naktį kelis kartus – mačiau ir policiją, ir bankomatą, gulintį ant žemės“, – rašė Tomas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalo žurnalistams susisiekus su Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budinčiu darbuotoju, jis patvirtino, kad lapkričio 3-iąją 3.30 val. buvo gautas pranešimas, jog suveikus parduotuvės signalizacijai pastebėta, kad išplėštas bankomatas.

Prasidedant oficialiai darbo dienai, Kauno apskrities VPK atstovė tegalėjo patikslinti, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės bei svetimo turto sugadinimo. Daugiau informacijos žadėta vėliau, kai bus baigta įvykio vietos apžiūra, kuri užsitęsė.

Iki to laiko portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad, panašu, jog ilgapirščiai vis dėlto patyrė fiasko. „Jiems nepavyko pasiekti bankomate buvusių pinigų, nors šio rėmas ir buvo išrautas“, – teigė vienas iš Kauno apskrities VPK kriminalinės policijos vadovų. Be to, jis akcentavo, kad viskas nufilmuota, o įtariamieji galėjo gauti ir bankomate buvusių apsauginių dažų dozę.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Ryte į Vaišvydavą nuskubėjusi portalo kauno.diena.lt fotografė dar spėjo įamžinti aplinkos tvarkymo darbus karo mūšio lauką primenančioje nusikaltimo vietoje. Išdraskyto bankomato dalys metėsi ne vieno metro spinduliu. Buvo sudaužytas ir pagrindinio įėjimo į Vaišvydavos „Iki“ stiklas. Bankomatas, į kurį pasikėsinta, buvo vienas iš dviejų esančių prie šių durų. Vagių taikiniu tapo „Citadele“, „Luminor“ ir „Šiaulių“ bankų bei Kredito unijų grupės bankomatas. O šalia jo buvęs „Swedbank“ bankomatas liko nepaliestas.

Beje, tai – jau ne pirmas išpuolis prieš bankomatus, įrengtus prie šio Vaišvydavos prekybos centro. Buvo panašus nusikaltimas čia įvykdytas ir prieš kelerius metus – per jau minėtą ankstesnę jų bangą.

Viena iš galimų prielaidų – įtariamųjų reikia ieškoti tarp pastaraisiais mėnesiais prievarta iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą parskraidinamų ten nepageidaujamų mūsų šalies piliečių. Tačiau tiriant ankstesnius panašius išpuolius, buvo sulaikoma ir turistaujančių nusikaltėlių iš kaimyninių valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagalvokim

Pagalvokim portretas
Išplėšė,išsinešė ką norėjo ,Parduotuvėje perėjo per kasas,pasiėmė maisto,gėrimų,vaisių...Šeimininkavo kaip namuose.Parduotuvės viduje subyrėjo langai,nukrito lubos iš plastiko,Policija atvažiavo tik po kelių valandų..Kuomet verslininkus tikrina ...jie degina dokumentus o bankai naikina savo bankomatus ir pateikia didelių pinigų sumas...Kodėl kito bankomato neliečia?

Kai pagalvoji

Kai pagalvoji portretas
Tai tokie vagys ne taip baisus, kaip tie kur iš mūsų milijonais vagia.

HH

HH  portretas
Šlykštūs padarai tie , kas tokius dalykus daro, ir tie, kas jais čia komentaruose žavisi.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių