Klaipėdoje gali įvykti pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionatas

Uostamiesčio savivaldybėje viešėję Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Petras Nausėda ir generalinis sekretorius Valdas Škadauskas Klaipėdos merui pasiūlė pasinaudoti galimybe 2013 metų pavasarį surengti pasaulio jaunimo iki 20 metų ledo ritulio čempionatą.

„Klaipėda turi naują areną, geras ledo ritulio tradicijas ir sparčiai progresuojančią sporto šaką. Tad siūlome miestui pasinaudoti galimybe surengti aukšto lygio varžybas, kurios tikrai sudomins ne tik Klaipėdos regiono, tačiau ir šalia esančių valstybių sporto šakos mėgėjus“,- uostamiesčiui siūlė P.Nausėda.

Klaipėda, vienas iš dviejų Lietuvos miestų, turi areną, kurioje įrengta stacionari ledo danga. Šaldymo įranga įmontuota arenos grindyse – betone, ant kurio ir vyksta visi arenos renginiai. Tokią pat galimybė lieti ledą turi ir Kauno „Žalgirio“ arena, kitose arenose ledo įrangą tenka nuomotis. Miestui betrūksta ledo ritulio rungtynės reikiamų bortų.

„Klaipėda turėtų investuoti į ledo ritulio bortus ir kitą techninę įrangą, čempionato dalyvių apgyvendinimo klausimus spręstų federacija. Miestui reiktų apie 400 tūkstančių litų ir Klaipėda turėtų savaitę trunkantį čempionatą, kuris, neabejoju, sulauktų didžiulio susidomėjimo. Vilniuje vykęs suaugusiųjų 2009 metų I diviziono pasaulio čempionatas, kuriame vidutiniškai rinkosi apie 8500 žiūrovų“,- apie galimybę pritraukti daug žiūrovų sakė P.Nausėda.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, kartu su vicemeru daktaru Vytautu Čepu išklausę svečių, idėjos neatsisakė.

„Turime mažokai laiko. Iki gegužės turime duoti atsakymą, ar imsimės investicijų ir ruošime areną ledo rituliui. Taip pat neaiškus ir kitas klausimas, ką daryti su įranga, kuri būtų įsigyta šiam čempionatui. Kokios vėlesnės jo panaudojimo galimybės? Idėja tikrai įdomi ir mes ją svarstysime, nesu nusiteikęs pesimistiškai jos atžvilgiu, tačiau dar yra daug klaustukų“,- apie galimybę Klaipėdoje įrengti laikiną ledo ritulio aikštelę sakė V.Grubliauskas.

Abi šalys susitarė pasikeisti technine dokumentacija ir tiksliai įvardyti kaštus, reikalingus tokio lygio renginiui.

2013 metų pavasarį Klaipėdoje savo jėgas galėtų išmėginti Lietuvos U-20 ledo ritulio rinktinė, kuri praėjusį gruodį žaidė pasaulio čempinato II diviziono „A“ grupėje ir užėmė antrąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gali

gali portretas
gali vykti, jei jūra arba marios užšals?

romas

romas portretas
Gera idėja. O apšilimui kokį "Torą" su "Kirais " paleisti į areną.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių