Kas balsuos referendume?

Jau dabar prognozuojama, kad balsuojant referendume dėl dvigubos pilietybės gali būti pasiektas antirekordas. Rinkėjai nepatenkinti ne tik informacijos stoka šiuo klausimu, bet ir neregėtu prezidento rinkiminės kampanijos vangumu. Žmonės pasigenda pačių kandidatų aktyvumo.

Piktinamasi, kad iki rinkimų likus vos kiek daugiau nei dviem savaitėms, jokios politinės reklamos Klaipėdoje beveik nematyti.

„Mes pradedame rinkėjams į pašto dėžutes nešioti ir dalinti kandidatų programinę medžiagą bei priminimo lapelius ir prezidento, ir Europos Parlamento rinkimams. Iki gegužės 5 d. turime visiems išdalinti“, – teigė Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius.

Esą dėl prezidento rinkimų jokių nesklandumų neturėtų būti, nors rinkimų kampanija vangi, viešos reklamos Klaipėdoje beveik jokios nėra, išskyrus vieno kandidato kelias lauko reklamas.

„Rinkimų komisijų nariai jau klausinėja, ką jiems reikės daryti, jei atėjęs žmogus norės balsuoti tik už prezidentą, o referendume dalyvauti nenorės. Ką tokiu atveju daryti? Jeigu žmogus nenori, jo ir nepriversi. Kam aktualus klausimas dėl pilietybės, aišku, aktyviai dalyvaus referendume, o kam tai nesvarbu, gali ir visai nebalsuoti“, – svarstė V. Greičius.

Prognozuojama, kad referendume balsuojančiųjų gali būti mažiau nei prezidento rinkimuose.

Reklamos ir agitacijos yra per mažai, taip pat ir kalbant apie prezidento rinkimus.

Rinkėjus ypač stebina, kodėl kandidatai ir jų komandos taip ignoruoja žmones.

Gegužės 7–9 d. Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate Liepų gatvėje jau bus galima balsuoti išankstiniuose rinkimuose.

Renkant prezidentą, bus balsuojama ir referendume dėl dvigubos pilietybės.

Artimiausius mėnesius rinkėjams teks balsuoti kelis kartus – pirmajame prezidento rinkimų ture gegužės 12 d., po dviejų savaičių – antrajame ture, kuris veikiausiai įvyks, nes kandidatų yra daug, birželio 9 d. vyks rinkimai į Europos Parlamentą, o spalį žmonės rinks naują Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazimieras

kazimieras portretas
Vienintelis būdas sužlugdyti partijų bosų avantiūra gražint Lietuvos pilietybę ją pardavusiems. nesirašyti ir neimti dvigubos pilietybes biuletenį

to-Ona

to-Ona portretas
Jei TU kvaila, kitus nelaikyt tokiais. Skaityk LR Konstitucija-12str., ir kaip jie nori jį pakeisti. Nori, kad NEBŪTŲ, jog žmogus NEGALI turėti Lietuvos ir kitos šalies pilietybės. KATEGORIŠKAI-NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE. Ne straipsnio pakeitimui, išbraukimui iš jo sakinio apie negalėjimą turėti kitos šalieš pilietybės, būnant Lietuvos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kas kas

Kas kas portretas
Gi bobausybės importuoti atbėgėliai ir nelegalai iš RU ir BY.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių