Melnragėje pasigesta informacinio stendo

Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui.

Infrastruktūrą šioje teritorijoje prižiūrinčios biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Žigintas Narmontas patvirtino, kad lentą nuėmė, nes ji jau buvo susidėvėjusi.

„Ten buvo informacinis stendas, kuriame Melnragės planas ir šioje pajūrio teritorijoje esantys objektai buvo pažymėti taip pat ir Brailio raštu, skirtu regėjimo negalią turintiems žmonėms. Tą stendą nuėmėme mes ir nuvežėme atnaujinimui“, – teigė Ž. Narmontas.

„Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus teigimu, informacinis stendas nuimtas, gavus aklųjų atstovų pastabų, kad Brailio raštas nebeužčiuopiamas, ir neregiai tuose stenduose nieko nebeįskaito.

„Jei sėkmingai tą stendą pavyks atnaujinti, pakeisime visus tris, kurie yra įrengti šalia Odesos promenados. Beje, ir kiti stendai yra sugadinti, nes ten kažkodėl juose buvo aprašyta informacija lietuvių ir rusų kalbomis, tai kai kuriose vietose dabar rusų kalba nutrinta ir ant viršaus užrašyta ukrainietiškai“, – teigė Ž. Narmontas.

Melnragės parkas, vėliau pavadintas Odesos promenada, buvo įrengtas 2020 m. pabaigoje.

Bendra jo įrengimo vertė – daugiau negu 460 tūkst. eurų, iš jų 256 tūkst. eurų – ES lėšos.

6,36 ha ploto parko teritorijoje buvo nutiesti pėsčiųjų takai, pastatyti gultai, iškylų stalai, įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, apšvietimas, nauji suoliukai, šiukšliadėžės, išgenėti seni ir bus pasodinti nauji želdiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis ant tanko

Senelis ant tanko portretas
Mūsų valdžios suleisti rusakalbiai "imigrantai" po truputį ima "integruotis"...?

Kas pasigedo stendo

Kas pasigedo stendo portretas
Kas pasigedo, kas gi, ogi Asta Dykovienė. Net pašiurpau, apstulbau, suakmenėjau. Tai bent seansacija......

A

A portretas
Rašinėlio pavadinimas visai nevykęs. Kyla mintis, kad pavogė. Rašyti reikia aiškiai, dalis skaitytojų perskaito tik antraštės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių