Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose

Iki Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo likus mėnesiui, pageidaujančiųjų dirbti rinkimų komisijose daugiau nei reikia. Nors Klaipėdoje rinkimų apylinkių komisijų komandos – per puspenkto šimto žmonių – jau suformuotos, kasdien sulaukiama skambučių ir klausimų dėl laisvos vietos.

Iki prezidento rinkimų likus keturioms savaitėms, jau suformuotos rinkimų apylinkių komandos, kurių narių bendras skaičius Klaipėdoje – per 450.

Klaipėdos savivaldybės teritorijoje yra 55 rinkimų apylinkių komisijos, nes uostamiestyje yra būtent tiek apylinkių (įskaitant Jūreivių). Suformuotų rinkimų apylinkių komandų narių bendras skaičius Klaipėdoje – per 450.

Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius teigė, kad komisijų narių rezervą, jei prireiktų, turi suformavusi ir Vyriausioji rinkimų komisiją (VRK).

Viktoras Greičius / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Blogiausiu atveju, jei pritrūktų darbuotojų rinkimų apylinkėse, prašysime pagalbos iš savivaldybės administracijos. Tačiau šiandien apylinkių komisijų narių trūkumo neturime. Tiesa, teks atleisti vieną komisijos narį, nes paaiškėjo, kad jis yra kandidatų sąraše rinkimuose į Europos Parlamentą. Kandidatai rinkimų apylinkėse dirbti jokiu būdu negali“, – pabrėžė V. Greičius.

Penktadienį pateiktas galutinis kandidatų į prezidentus sąrašas. Jau yra baigiamos atspausdinti jų programos ir biografijos, kurios greitai pasieks rinkėjus.

Teks atleisti vieną komisijos narį, nes paaiškėjo, kad jis yra kandidatų sąraše rinkimuose į Europos Parlamentą.

„Netrukus į rinkėjų pašto dėžutes bus pristatytos kortelės su informacija, kur jie galės balsuoti. Rinkėjų sąrašai dar tikslinami, bet Klaipėdoje jų kaskart mažėja“, – teigė V. Greičius.

Gegužės 7, 8, 9 dienomis Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate Liepų gatvėje bus galima balsuoti išankstiniuose rinkimuose.

Renkant prezidentą, bus balsuojama ir referendume dėl dvigubos pilietybės, tačiau rinkėjai pastebi, jog informacijos apie referendumą beveik nėra.

Anot V. Greičiaus, reklama ir viešinimu turėtų užsiimti referendumą inicijavusi iniciatyvinė grupė, VRK tik techniškai padės jį organizuoti.

Artimiausius mėnesius rinkėjams teks balsuoti tris kartus – pirmajame prezidento rinkimų ture gegužės 12 d., po dviejų savaičių – antrajame ture, kuris veikiausiai įvyks, nes kandidatų yra daug, o birželio 9 d. vyks rinkimai į Europos Parlamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šios varžytuvės

Šios varžytuvės portretas
parodo žmonių skurdą... Varžosi, kad gautu kelis šimtus euriukų... O stebėtojams, kuriems nemokami pinigėliai - tuštuma, trūksta žmonių ir niekas nenori eiti... p.s. "gerovės valstybė"..:-)))

...o stebėtojų

...o stebėtojų portretas
vietos kaip visada apylinkėse bus tuščios..Ponios paklaustos kur jie, vėl atsakinės kad ką tik išėjo bet pareis?:D) Pinigų tai gaila gi tokiems duot - jie turi dirbt ne tik savanoriškai (kur jų patriotiškumas..) bet ir visada neatlygintinai gaišt visą parą o kartais ir daugiau..

Manau

Manau portretas
Braunasi konservatorių žvalgai, šios partijos rinkėjai kad tik klastoti rinkimus. Juk laimi ne balsuojantys, o balsus skaičiuojantys...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių