I. Šimonytė: ką per debatus kalbėjo E. Vaitkus yra tai, ką kalba Kremlius

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė į prezidentus, premjerė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad save rinkimuose išsikėlusio mediko Eduardo Vaitkaus pasisakymuose apie užsienio politiką ji įžvelgia Kremliaus naratyvą.

Apie tai I. Šimonytė kalbėjo antradienio vakarą Rytų Europos studijų centro organizuotame diskusijų cikle su kandidatais į prezidentus.

Premjerė, paklausta, apie šalies vadovo posto siekiančio E. Vaitkaus pareiškimus pirmadienį LRT televizijoje vykusių debatų metu, visų pirma, atkreipė dėmesį į tai, kad Kremliaus naratyve pastaruoju metu išryškėjo kalbėjimas apie taikos siekį.

„Dabar turbūt pagrindinis Kremliaus naratyvas yra labai ciniškas, gudrus ir manipuliatyvus, jis yra apie tai, kad mes esame už taiką. Kadangi natūrali žmogaus būsena yra, kad jis yra už taiką, nes kas gali būti už karą, jei yra sveiko proto? Niekas. Tai žmogus yra už taiką ir tada atrodo, kad jis kažką sako, kas kažkaip su tavimi koreliuoja, nors jis kalba ne apie taiką, o tai, kas niekada į taiką neatveda“, – dėstė I. Šimonytė.

Anot jos, būtent tokio pobūdžio naratyvas atsispindi prezidento posto siekiančio E. Vaitkaus pasisakymuose, kuriuose jis kviečia siekti taikos.

„Situacija, kai nacionalinio transliuotojo eteryje žmogus jau nebesislėpdamas kalba tai, kas yra Kremliaus vadinamoji „metodyčkė“, tai ta situacija, sakyčiau, net kažkuria prasme ir šokiruojanti. Iš esmės tai, ką ponas Vaitkus kalbėjo, yra lygiai tai, ką kalba Kremlius“, – aiškino I. Šimonytė.

Save išsikėlęs kandidatas į prezidentus E. Vaitkus pirmadienį LRT televizijoje vykusių debatų metu tvirtino, kad Lietuva turi siekti „normalių, lygiateisių santykių“ su kaimyninėmis valstybėmis. Anot jo, Lietuva savo ruožtu vietoje to kišasi į kitus valstybių politiką.

„Jeigu mes Lietuvos teritorijoje turime moteriškę – S.Cichanouskają – kuri atstovauja mūsų valdžios koridoriuose Baltarusijai, tai mes tiesiogiai kišamės į kitos šalies vidaus reikalus. Kai iš tos auditorijos kyla garsai, kad reikia ginklu nuversti valdžią Minske, mes suteikiame pretekstą Minsko valdžiai sakyti, jog jie nesijaučia saugūs dėl padėties Lietuvoje“, – dėstė E. Vaitkus.

Jis pabrėžė manantis, kad pagrindinė užsienio politikos problema yra ta, jog „Lietuva tiesioginiu tekstu yra vedama į karą“.

„Mūsų įvairūs valdžios pareigūnai, buvę ir esami, viešai skelbia, kad reikia tiesiogiai įsijungti į karinį konfliktą su Rusija ir mūšio lauke ją nugalėti. Man akivaizdu, kad tokie skelbimai yra Lietuvos sunaikinimas“, – aiškino E. Vaitkus.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kremliaus agentas

kremliaus agentas portretas
Turgaus boba, mes patys girdėjome kas ką kalbėjo ir komentuoti nebūtina, geriau kandidatė tegul pristatinėja savo programą, ateities vizija valstybės atžvilgiu, panelė per kadensija yra pridirbusi daug nesamonių, norisi išgirsti ateities planus, nes valdžioje ir prie jos jau daugelį metų sėdite.

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
Žmogus nebijantis tiesiai ir aiškiai pasakyti savo nuomonę yra vertas pasitikėiimo ir pagarbos.Šiūkšlinesnių padarų tokių kaip liberastkonserviniai ir ligoti vienalyčiai tikrai Lietuvoje nėra.Pagarba p.Vaitkui.Laukiame Jūsų sekmės ,kovoje su melu,korupcija ir tiesiog kriminalinėm aferistinėm vagystėm.Dieve laimink mūsų Tėvynę Lietuvą.n

xx

xx portretas
Šimonytė kaip Juknevičienė labai priklausoma nuo rusų ir Kremliaus, nes nesugeba kitų argumentų rasti tik ašįkinti,kad visi su jos konpartija nesutinkantys dirba rusams,Nes prieita iki absurdo visi Lietuvos drabai net po 34m lyginami su Kremliumi,o kodel nes su kitomis Vakarų šalimis,kur politikaituri irgi skirtingas nuomones.O jau apie Šimonytės reklamas ,stipri prezidentė stipri šalis, dabar ,su stuburu,, matyti,kad jai jas šurajevai kūrė,
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių