Žygyje – ir gimtadienio paminėjimas

Šeštadienio popietę Klaipėdos beglobiai keturkojai, vedami savanorių, ir klaipėdiečiai su savo mylimais augintiniais leidosi į žygį Smiltynėje bei kartu paminėjo gyvūnų prieglaudos 11-ąjį gimtadienį.

Kad žygis būtų ne tik smagus, bet ir prasmingas, dalyviai pirko bilietą, kuriuo parėmė gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ keturkojus gyventojus. Atsirado tokių, kurie žygyje dalyvauti negalėjo, tačiau prisidėjo nusipirkdami bilietą.

Atvykus į Smiltynę laukė įvairios rungtys šunims, vaišių stalas jų globotiniams, o norintys galėjo įsigyti ir prieglaudos atributikos, savo auka taip pat paremdami jos veiklą.

„Linksmųjų pėdučių“ vadovė Simona Šakinytė teigė, kad kiekvienas gimtadienis yra svarbus ir laukiamas. Taip pat pastebėta, kad per 11 metų pasikeitė tam tikri dalykai, tik ne pagrindinis prieglaudos tikslas.

Didžioji dalis šeimininkų atsikratydavo savo gyvūnų dėl visokiausių, protu nesuvokiamų dalykų – netgi dėl remontų, per daug plaukų ar dar kažko.

„Nepasikeitė vienintelis dalykas – mūsų tikslas kurti prieglaudą, kuri būtų kuo laimingesnė ir patogesnė gyvūnams gyventi. Anksčiau gyvūnai pas mus atvykdavo iš namų, kuriuose nebūdavo mylimi arba didžioji dalis šeimininkų atsikratydavo savo gyvūnų dėl visokiausių, protu nesuvokiamų dalykų – netgi dėl remontų, per daug plaukų ar dar kažko“, – pasakojo S. Šakinytė.

Ji taip pat pridūrė, kad šiuo metu šeimininkai į prieglaudą savo keturkojus atveža tik neradę kitos išeities, pavyzdžiui, susirgę liga ir neturintys artimųjų, kurie galėtų priimti jų augintinį.

„Mes tapome kelias į geresnio gyvenimo pokyčius. Jau mažiau matoma skriaudos atvejų kačių atžvilgiu, jeigu yra lauko katės, joms pasiseka rasti namus, kuriuose jas persiauklėja ir prisijaukina. O šunys paimami nuo grandinės. Mes ir kiti žmonės turime nueiti didelius kelius, nes tų „grandininių“ šunų atiduoti nenori, jiems tas kalinys kažkodėl yra labai naudingas“, – tikino pašnekovė.

Tačiau pastaruoju metu tokių istorijų mažėja. Manoma, kad žmonės tapo sąmoningesni gyvūnų atžvilgiu.

„Man tai be proto smagu. Anksčiau priimdavome nebereikalingą gyvūną ir padarydavome jį kažkam reikalingą, o dabar paimame nelaimingą ir randame namus, kuriuose jis tampa laimingas“, – teigė S. Šakinytė.

Anot S. Šakinytės, iš viso žygyje dalyvavo apie 80 žmonių, panašus ir keturkojų skaičius.

„Labai sunku pasakyti, kiek žmonių dalyvavo, nes kai kurie žygiavo kartu, kai kurie atėjo jau į šventę. Manau, kad iki 80 žmonių ir panašiai šunų. Atmetus visas išlaidas surinkome 1205 eurus, mums tai daug!“, – sakė S. Šakinytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to-Taigi

to-Taigi portretas
ir tau negaila???? Tai EIK ir PAVEDŽIOK tuos vaikučius. Ir jie ar nevedžiojami???? Ar tau patinka tik paloti????

Taigi

Taigi portretas
Va, kad taip kas nors beglobius, vaikų namų vaikučius po Smiltynę pavedžiotų. Šuniukų gaila, bet vaikučių dar labiau.

!!!

!!! portretas
Šaunuoliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių