Nustebo net didžiausi gurmanai: ar ragautumėte šaltibarščių su silke?

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 400 litrų šaltibarščių šiandien suvalgė Radviliškio rajono gyventojai. Pakiršinio dvare jau ketvirtą kartą vyko šaltibarščių čempionatas. Dalyviai buvo pasiruošę nustebinti. Populiariausią vasaros sriubą gamino su vyšniomis, silke ar riešutais, praneša LNK.

Pakiršinyje 24 komandos šaltibarščių čempionate varžosi dėl geriausiojo titulo. Dalyviai pasiruošę nustebinti, tad skirtingų šaltibarščių receptų – apstu.

„Bus trinti šaltibarščių kokteiliai, kuriuos dar papuošime“, – pasakojo kalbinta dalyvė.

„Mes tikimės nustebinti šrekiniais arba kitaip – sveikuoliškais šaltibarščiais. Jie gaminami iš avokado. Prie jų dar pasiūlysime išskirtinę užtepėlę“, – savo išskirtinumą pažymėjo kiti dalyviai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mes naudojame graikinius riešutus. Čempionate dalyvaujame jau ketvertus metus, tai šiemet norėjome paįvairinti savo patiekalą kitokia spalva. Todėl prie šaltibarščių išvirėme juodas bulves, kurias siūlysime su kanapine druska“, – gurmaniškas paslaptis atskleidė dar vieni kalbinti dalyviai.

Šaltibarščių yra net su uogomis.

„Gaminame kiškio sriubą, todėl be miško gėrybių čia neapsieisi. Svarbiausia, kad būtų kiškio kopūstas ir paslaptinga laukinė vyšnia“, – savo receptą detalizavo dar vieni dalyviai.

Negana to, atsirado tokių, kurie šaltibarščius pagardino žuvimi.

„Tauragėje dėl sausros labai trūksta agurkų. Todėl mes sugalvojome daryti netradicinius šaltibarščius. Jie bus trijų rūšių, o vieni jų – su silke. Vietoj agurkų dėsime stintą“, – dar negirdėtą receptą vardijo dar vieni dalyviai.

Ir kaip čempionatas be tradicinių, klasikinių rožinių šaltibarščių su burokėliais ir bulvėmis.

Organizatoriai neslepia, kad rožinė šiemet, kaip niekad aktuali.

„Pas mus dvaro prude žydi ir rožinės lelijos. Ne specialiai nudažėm, ne specialiai sodinom, jos tiesiog pačios prisitaikė. O barbių tema šiemet ypač aktuali, nes kodėl ji mėgsta rožinę spalvą? Nes mėgsta šaltibarščius“, – kalbėjo šaltibarščių čempionato organizatorė Elžbieta Karaliūtė.

Sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama. Todėl žmonės renginyje noriai išbandė visus šaltibarščių receptus. Sako, kad kai kurie net labai nustebino.

Pakiršinio dvare šaltibarščių čempionatas vyksta jau ketvirtą kartą. Dideliais samčiais dalyviai sumaišė apie 400 litrų šaltibarščių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

su kepinta silke

su kepinta silke portretas
tai CIBULYNĖ...žinove )

> žemaitiška šaltsriubė

> žemaitiška šaltsriubė portretas
Šmakalas

žemaitiška šaltsriubė

žemaitiška šaltsriubė portretas
su kepinta silke, tik be burokėlių. Žinovai...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių