A. Bilotaitė Varšuvoje aptars galimus scenarijus dėl sienos su Baltarusija uždarymo

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pirmadienį vyksta į Varšuvą, kur su Baltijos šalių ir Lenkijos kolegomis aptars scenarijus dėl visiško sienos su Baltarusija uždarymo.

„Lietuva yra pasiruošusi sienos uždarymo planą, jis yra skirtingų lygių ir mes jį pristatysime ir aptarsime su kolegomis, kad esant atitinkamiems grėsmės lygiams kartu sinchroniškai galėtume vienu metu atlikti tuos pačius veiksmus ir sprendimus“, – penktadienį žurnalistams sakė ministrė.

Anksčiau šį mėnesį Lietuvai uždarius Šumsko ir Tverečiaus pasienio su Baltarusija punktus, ministrė sakė, kad Baltijos šalys ir Lenkija kalbasi dėl „regioninio sprendimo“ visiškai uždaryti sieną su kaimynine autoritarine šalimi.

Pirmadienį turėtų būti suderinti galutiniai tokio mechanizmo akcentai.

„Vertinant kontrabandos problemą, vertinant tai, kad mums yra tikrai poreikis šiandieną pareigūnų prie žaliosios sienos su Baltarusija, tai tikrai vertiname ir tikrai dėliojamės, galvodami apie tam tikrus sprendimus ir sprendžiant konkrečiai šitas problemas“, – kalbėjo ministrė.

Vis dėlto ji teigė, kad šiuo metu grėsmių, kurios reikalautų visiško sienos uždarymo, nėra.

Baltarusija Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos piliečiams nuo pernai pavasario taiko bevizį režimą.

Minsko duomenimis, Baltarusijoje nuo tada iš viso fiksuota per 400 tūkst. Lietuvos piliečių išvykų.

Lietuvos pareigūnai įspėja, kad Baltarusijos tarnybos dalį vykstančiųjų bando verbuoti, naudoja šantažą, psichologinį spaudimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aa

Aa portretas
Aptarinėtoja,artiste tu Kaune policija tvarkyk nes jau grupuotes atviras muštynes vidury miesto rengia , Kauno Raij policijoje juoda betvarke dyrbancuu nėra , vien užtenka policijai tik rastus atsakinėti, o ji jau padarys tvarka su Baltarusija prajuokino babyte visai ?

Komentas

Komentas portretas
Greiciau teikia uzdaryti siena su kacapu okupuota Rytu Prusija ir Belarusija. Tegul jie ir toliau verda savo sultyse!

scenarijų

scenarijų portretas
rašytoja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių